In april van dit jaar werd het Filipijnse vakantie-eiland Boracay gesloten voor toeristen. Fit gebeurde op last van de Filipijnse president Duterte. Zijn woorden over Boracay waren: “Het is een beerput”. Het eiland is slechts tien vierkante kilometer groot en is zeer populair bij de toeristen. De witte stranden gelegen aan het azuurblauwe water, hotels aan de rand van het strand, een goede plek voor diverse watersporten en dan ook nog een bruisend uitgaansleven maakten van Boracay de plek om naartoe te gaan.

De keerzijde van dit verhaal is de vuilnis die zich ophoopte rond de hotels, op het strand en in het water. Daarnaast werd er lukraak gebouwd zonder de benodigde vergunningen, het verkeer liep keer op keer vast en de meeste hotels lieten hun riool direct op de zee uitkomen. Na een half jaar van grondig schoonmaken van de stranden, de omgeving van de hotels en het water, is het populaire Filipijnse vakantie-eiland Boracay heropend voor toeristen. Daarnaast is er een nieuw rioleringssysteem aangelegd en zijn illegale rioolbuizen verwijderd, de wegen zijn breder gemaakt en vele illegale hotels zijn gesloopt of gesloten. Verder heeft de natuur de tijd gehad om zelf te herstellen.

Het eiland Boracay is nu weer open voor toeristen. Er zijn wel een aantal regels, waaraan iedereen zich dient te houden. Zo mag er geen alcohol meer gebruikt worden op het strand en er mag niet meer gerookt worden op het strand. Feestjes op het strand zijn ook verboden en er mogen ook geen kampvuurtjes gemaakt worden. Daarnaast mogen er niet meer dan 19.000 toeristen tegelijk per dag op Boracay aanwezig zijn. Hierdoor is er maar een fractie van het aantal hotels dat er was heropend.

Al deze maatregelen moeten ervoor zorgen, dat Boracay een echt bounty-eiland blijft. Een waar paradijs om te genieten van al het mooie dat het eiland te bieden heeft. U hebt dus weer de kans om een last minute Boracay te boeken bij één van onze partners of bij uw reisbureau.