Een last minute Kreta is heerlijk relaxen en genieten van prachtige stranden, een heerlijk klimaat, schilderachtige stadjes en dorpjes, een indrukwekkende cultuur en een prachtige natuur. Met het boeken van een last minute Kreta maakt u een prima keuze. Op het populaire eiland is van alles te beleven en het is dan ook niet vreemd dat u hier ieder jaar veel Nederlanders tegen zult komen. Veel mensen denken dat Kreta alleen een feestbestemming voor jongeren is, maar dat klopt niet.

Het eiland heeft veel meer te bieden dan alleen maar feesten en een bruisend nachtleven. Het is ook zeker de moeite waard erop uit te gaan en de authentieke dorpjes te ontdekken. Dit kan bijvoorbeeld met een scooter of een auto, die u op veel plaatsen kunt huren. In de authentieke dorpjes lijkt het net of de tijd er stil staat. Verder zijn de olijfbomen heel bekend op Kreta en bijna alle gerechten worden hiermee bereid.

Last minute aanbiedingen Kreta Griekenland

Golden Sun Boutique

Hotel The Island (Logies & Ontbijt) - adults only

Aparthotel Omega Platanias Village

Hotel Cretan Beach Resort - adults only

Hotel Galini Palace

Lazar Lux & Beach Walk Apartment Suites

Hotel Valley Village

Meer reisaanbieders met last minutes naar Kreta

Kreta is het grootste Griekse eiland en een last minute Kreta heeft voor ieder type vakantieganger wel wat te bieden. Behalve volop bezienswaardigheden, mooie stranden en authentieke dorpjes komt de wandelaar hier ook goed aan zijn trekken. Zo kunt u bijvoorbeeld een wandeling van 18 km maken door de Samariakloof. Weet u al welke badplaats u kiest met uw last minute Kreta? Bekende badplaatsen zijn o.a. Chersonissos, Agios Nikolaos, Malia, Sissi, Stalis en Plakias. Alvast veel plezier gewenst met een last minute Kreta.

Veilige bestemming en gastvrije mensen

Kreta is al heel wat jaren een veilige vakantiebestemming en gastvrijheid staat hier nog altijd hoog aangeschreven. Ieder jaar wordt deze bekende gastvrijheid door de vele duizenden vakantiegangers als zeer prettig ervaren. Met name buiten de toeristische gebieden wordt u met open armen in ontvangst genomen. Geniet van het fruit, raki of zoetigheid, dat in de meeste taverna’s gratis als dessert wordt aangeboden. Daarnaast moet het u niet verbazen dat u door een kamerverhuurder wordt uitgenodigd voor een gratis kopje Griekse koffie. Ooit wel eens een echte Kretenzische bruiloft meegemaakt? Als u er toevallig langs komt is de kans groot dat u van harte welkom bent om dit feest gezellig mee te vieren. U ziet het, een last minute Kreta is genieten op een gastvrij en veilig Grieks eiland.

Beste reistijd en klimaat

Voor de liefhebbers van een winterzon-vakantie is Kreta niet echt een geschikte bestemming, aangezien er in de periode van november t/m maart veel regen valt en de temperaturen niet echt hoog zijn. De beste reistijd voor een last minute Kreta is toch wel in de periode van april tot oktober. De maand mei is vooral een prachtige maand, vanwege het feit dat Kreta in deze maand op zijn groenst is en er veel prachtige bloemen in bloei staan. In de periode van juni t/m september valt er nauwelijks regen op Kreta en kunnen de temperaturen oplopen tot boven de 40 °C. In de maanden juli en augustus is de gemiddelde temperatuur overdag ongeveer 30 °C en ’s nachts wordt het niet koeler dan 20 °C. Tenslotte kan het op Kreta flink hard waaien en dit geldt ook voor het hoogseizoen.

Meer over Kreta

Wikipedia