Een last minute Alanya is een vakantie voor jong en oud. Zo bieden de lange, prachtige stranden een de kristalheldere zee volop mogelijkheden voor diverse watersporten of gewoon om lekker te zonnen en in het centrum van Alanya zijn genoeg mogelijkheden om lekker te winkelen, gewoon wat te slenteren of om uit te gaan in een van de vele uitgaansgelegenheden. Verder is het leuk eens een boottochtje te maken of het achterland te verkennen tijdens een jeepsafari. Dit zijn slechts enkele mogelijkheden die u heeft met een last minute Alanya.

Alanya is de meest oostelijke plaats van de Turkse Rivièra en telt ongeveer 95.000 inwoners. Alanya is een verzorgde stad, met prachtige stranden en een fraaie burcht op een berg in het centrum. Alanya is goed op weg om een klein Benidorm te worden. Nergens anders in Turkije hebben zich zoveel Europeanen gevestigd als in Alanya, dus dat geeft al een goede indicatie met betrekking tot de populariteit van deze badplaats. Verspreid over deze hele regio wonen er inmiddels 20.000. Dit heeft vooral te maken met het aantrekkelijke klimaat, want in Alanya is het bijna nooit winter. Het komt maar zelden voor dat de thermometer hier beneden de 10°C komt. Bovendien blijft de temperatuur van het zeewater het hele jaar door heerlijk aangenaam en als het in Nederland vriest, dan plukken ze hier bananen en sinaasappels.
Meer reisaanbieders met last minutes naar Alanya

Vooral emigranten uit Duitsland zijn hier goed vertegenwoordigd. Zij vormen een hechte gemeenschap en onderhouden goede contacten met het stadsbestuur. De mensen die hier overwinteren hebben zelfs hun eigen voorzieningen. Denk hierbij o.a. aan klinieken en Duits is bijna de tweede taal in Alanya.

Naast de kleine oude wijk in Alanya is een verkeersvrij gebied aangelegd en de met palmen omringde promenade voert langs diverse theetuinen. Het autoverkeer is hier gelukkig lang niet zo chaotisch dan in andere badplaatsen in Turkije. U komt aan het eind van de promenade uit bij de oude haven en de grote rode toren (Kizil Kule) doet u eraan herinneren dat Alanya ooit een belangrijk militair steunpunt is geweest.

Alanya ligt bij de monding van de rivieren de Dim en Kargi. Deze rivieren, waarover vroeger cederhout uit de Taurus naar de kust werd vervoerd voordat het naar Egyptische scheepswerven bij Alexandrië werd gebracht, leverden vanaf de jaren 1940 het water voor de bevloeiing van de bananenplantages en sinaasappelgaarden van Alanya.

Avondje uit

Net als in andere badplaatsen in Turkije vindt u ook in Alanya volop disco’s en kroegen aan de haven en de promenade. De populairste uitgaansgelegenheden zijn Bellman, Zapfhahn en James Dean. Voor alternatieve café’s zoals bijvoorbeeld Doors en Murphy’s moet in in de zijstraten zijn. Verder hebben sommige bars in het centrum zo nu en dan live muziek.

Stranden

Aan de westkust zijn de stranden 3 km lang en aan de oostkant 8 km. Voor het schoonste water gaat u naar het Cleopatrastrand. U vindt dit bekende strand ten westen van de burchtheuvel. Als u enkele kilometers in de richting van Antalya rijdt, dan komt u bij het beroemde Incekum-strand. Hier liggen, tussen Konakli en Avsalar, een camping en het Incekum recreatiepark pal aan zee.