Een last minute Samos is een uitstekende keuze als u houdt van een afwisselende natuur met veel groen, pittoreske badplaatsen, prachtige stranden, schitterende watervallen, veel boomgaarden, volop zon en heerlijke temperaturen, mooie bezienswaardigheden (denk o.a. aan veel archeologische opgravingen) excursies, kristalhelder zeewater en nog veel meer moois. Kenmerkend voor Samos is dat dit Griekse eiland opvallend groen is.

Samos behoort tot de Egeïsche Archipel en ligt aan de kust voor Turkije. Als u van excursies houdt dan is een boottocht naar Turkije vanuit Samos zeker aan te raden, maar ook een boottochtje naar het Griekse eiland Patmos behoort tot de mogelijkheden. Een last minute Samos heeft genoeg te bieden voor een heerlijke vakantie. U kunt bij de reisaanbieders kiezen uit o.a. de volgende plaatsen op Samos: Kokkari, Pythagorion, Votsalaki, Ireon, Psili Ammos, Samos-stad, Karlovassi en Mycali.
Meer reisaanbieders met last minutes naar Samos

Samos is een eilandje aan de oostkant van Griekenland dat tegen Turkije aanligt. Dit eiland heeft een fantastisch klimaat en is een van de groenste eilanden die er is. Daarnaast zit het vol met historie, cultuur, en archeologische bezienswaardigheden. Naast de prachtige stranden en de schitterende boulevards is dit eiland uiterst geschikt voor wijngaarden. Dezen zijn er dan ook, en er word dan ook heerlijke wijn gemaakt. Dit is zeker de moeite waard om te bezichtigen en een heerlijk flesje wijn mee naar huis te nemen en op te drinken met uitzicht op de prachtige natuur die dit eiland met zich meebrengt. Na ongeveer 3 uur en 30 minuten vliegen kunt u al op dit eiland vertoeven en gaan genieten van uw last minute Samos.

Samos stad

Samos-stad is de hoofdstad van dit eiland. Deze rustige stad is tegen de berg aan gebouwd en zit vol met leuke winkeltjes en er zijn veel restaurants te vinden die heerlijk eten en drinken voor u klaar hebben staan voor een prima prijs. Hiernaast heeft deze stad ook pleintjes met gezellige bars en terrasjes. Dezen zijn te vinden als u door de smalle ouderwetse steegjes tussen de karakteristieke huisjes richting het centrum van de stad loopt. Ook dit is zeker een aanrader om daar een kijkje te nemen.

Dit eiland met bijna 33.000 inwoners en een oppervlakte van 477.395 km2 heeft een bergachtig karakter. De hoogste berg is zo n 1.440 meter. Mede hierdoor is de eiland geschikt voor een actieve vakantie. Met touwen van de berg naar beneden, op de mountainbike door de ruige omgeving crossen, ter paard de omgeving trotseren, raften of met de kajak de wilde beekjes af peddelen.

Naast de vele activiteiten kun je natuurlijk ook kiezen om te relaxen op de prachtige stranden die dit land bied. lekker genieten vanaf het badlaken of om heerlijk te zwemmen in het blauwe water van de Egeïsche zee. Daarnaast liggen binnen handbereik van Samos verschillende Griekse eilanden die je met de boot zou kunnen bezoeken. Voor de eilandhoppers onder ons is dit dus het perfecte eiland om eens de eilanden Lesbos, Chios, Ikaria, Kos of Rodos te bezichtigen.

Samos heeft heel veel verschillende bezienswaardigheden op dit oude eilandje. Een daarvan is het archeologische museum in het oude gedeelte van Samos-stad. Hier zijn verschillende vondsten te zien uit het rijke verleden wat dit eiland bied. Onder andere oude houten gereedschappen en het grootste gevonden standbeeld dat hier tentoon word gesteld.

Al met al een eiland met alles er op en er aan. Van relaxen tot actief zijn. Van archeologie tot prachtige natuur. Kortom, de moeite waard om een last minute Samos te boeken.

Transfertijden populaire bestemmingen Samos:

  • Pythagorion: 15 minuten
  • Ireon: 20 minuten
  • Samos-stad: 30-45 minuten
  • Mycali: 30 minuten
  • Kokkari: 45 minuten
  • Agios Konstantinos: 1 uur
  • Psili Ammos: 1 uur
  • Votsalakia: 1 uur en 20 minuten
  • Karlovassi: 1 uur en 30 minuten

Meer over Samos

Wikipedia