Met een last minute Kroatië gaat u genieten van een vakantie in een land waar de oudste Europese culturen samenkomen. Door het hele land kunt u sporen van zowel de Griekse als de Romeinse cultuur terugvinden. Een kleine 1200 eilanden liggen in de immens lange kustlijn van dit prachtige land aan de Middellandse Zee. Daarvan zijn er slechts 66 bewoond. Maar niet alleen de kustlijn van Kroatië is de moeite waard, ook het mediterrane binnenland is een grote aanrader. Grote zonnige bossen, parken, watervallen en uitgestrekte meren vindt u terug in het mooie binnenland. De Romeinse cultuur heeft zijn stempel gedrukt op zowel de architectuur als de Kroatische keuken. De Kroatische keuken staat ook bol van de eigen kleine specialiteiten zoals Dalmatische ham, Slavonische worstjes, sardientjes en de vele andere eigen visgerechten die naast de grillkeuken immens populair zijn. En dat alles tegen toch vrij lage prijzen. Kroatië is minstens zo veelzijdig als bijvoorbeeld een zonvakantie naar Turkije of Spanje, maar is zeker ook als budgetvakantie erg geschikt.

Last minute aanbiedingen Kroatië

Club Dubrovnik Sunny Hotel by Valamar

Remisens Hotel Albatros

Bluesun Hotel Neptun

Hotel Grand Park

Hotel Aminess Khalani

Grand Hotel View

Meer reisaanbieders met last minutes naar Kroatië

Geografisch

Kroatië ligt aan de Middellandse zee, wat veel mogelijkheden biedt. Met name de kustprovincies Istrië, Dalmatië en Dubrovnik zijn de moeite waard, op zowel het vaste land als op de eilanden. Het binnenland tussen Slovenië, Hongarije, Servië en Bosnië is erg bosrijk, maar heeft daarnaast ook vele meren, (rots)gebergtes en zelfs watervallen. Dit alles valt samen in de nationale parken die het land herbergt. Door de ligging aan zee en het Zuid-Europese klimaat zijn de zomers bijna altijd droog en erg warm, ideaal voor uw last minute Kroatië dus.

Bezienswaardigheden

De oude culturen leven voort in Kroatië. Zo kunt u in de stad Porec bijvoorbeeld de Eufrasiusbasiliek vinden. Dit UNESCO-erfgoed is volledig in Byzantijnse stijl gebouwd en behouden. Ook kunt u meer bouwwerken in deze prachtige stijl vinden in deze oude stad. De klassieke oude stad Dubrovnik is even goed aan te raden en ook een bezoekje aan Trogir met zijn Middeleeuwse stijl is echt de moeite waard. Zo is het paleis van Diocletianus in de grotere stad Split ook nog maar een voorbeeld van de talrijke bezienswaardigheden die het land te bieden heeft. Al kunt u zelfs in de kleinste dorpjes de invloeden van de oudere culturen terugvinden. Ook als u meer een liefhebber van de natuur bent dan historie, kan een last minute Kroatië u meer dan genoeg bieden. Excursies in de prachtige bossen, rotsklimmen, zwemmen in de meren met watervallen enzovoorts. Ook zijn er ruim 400 wandel-, fiets- en mountainbiketochten uitgezet door de prachtige berggebieden. Als u van het avontuur houdt is dit zeker aan te raden, omdat er ook routes zijn zonder wegwijzers, waardoor u echt het avontuur kunt gaan zoeken op de hoge toppen en bosrijke dalen.

Eilanden en stranden

Een last minute Kroatië is ook volop genieten van een land met maar liefst 1185 beeldschone eilanden voor de Kroatische kust zijn er slechts 66 bewoond. Neem bijvoorbeeld Brac, het tweede eiland qua grootte in de Adriatische zee, dat talloze kleine inhammetjes met knusse strandjes kent. Liefhebbers van kiezelstranden kunnen terecht in Vela Luka, waar ook een bekend zandstrand ligt. Rondom de badplaats Bol zijn er talrijke mogelijkheden tot watersporten zoals surfen, snorkelen, duiken, kajakken, rondvaarten, zeilen en diverse strandactiviteiten variërend van strandsporten tot uitgestrekte wandeltochten. Al zult u over de gehele kustlijn talloze activiteiten vinden voor zowel jong en oud. De eilanden zijn niet alleen beeldschoon, ze bieden ook nog unieke mogelijkheden voor de fijnproevers zoals bijvoorbeeld het eilandje Cres met haar eigen schapenkazen, bijzondere wijnen en olijfbossen. Doorgaans bieden de eilanden genoeg vermaak voor zowel jong als oud, en is het als u al niet naar een van de eilanden gaat, toch zeker een aanrader als uitstapje. Ook de Kvarner Baai is een aanrader, het helderblauwe water van de Adriatische Zee doet u aan filmscenes denken, evenals de rotsachtige heuvelformaties en de knusse kiezelstrandjes vanwaar veel gezeild wordt.

Wintersport

Om de veelzijdigheid en ontelbare mogelijkheden in Kroatië aan te duiden is het ook nog eens mogelijk om ’s winters een prachtige wintersportvakantie te beleven in Kroatië. Slechts een uurtje rijden vanuit de kustlijn vindt u in de heuvels en bergen verscheidene skioorden waar u ten opzichte van andere landen van een relatief goedkope maar desalniettemin prachtige wintersportvakantie kunt genieten.

Meer over Kroatië

Wikipedia