Het hele jaar door is een last minute Kuşadası erg in trek. Deze badplaats is een van de grootste en meest toeristische plaatsen aan de Egeïsche kust en telt ongeveer 35.000 inwoners. Kuşadası betekent vogeleiland wat is afgeleid van het nabijgelegen Duiveneiland, dat sinds 1834 via een dam is verbonden met vaste land. Er staat een door Genovezen gebouwd kasteel op Duiveneiland, met daarvoor een vissershaven waar iedere dag tochtjes vertrekken naar Samos. Het centrum loopt van de vissershaven tot aan de noordelijk gelegen jachthaven. Langs de promenade ziet u de vele hotels pal naast elkaar staan. Achter de vissershaven, bij de bazaar, vindt u de resten van het vroegere Ottomaanse stadje.

Er liggen bij Kuşadası ook prachtige stranden, maar de badplaats heeft zijn populariteit hoofdzakelijk te danken aan de mooie ligging. Kuşadası is namelijk een uitstekende uitvalsbasis voor het bezichtigen van antieke hoogtepunten aan de Zuidelijke Egeïsche Kust. In het hoogseizoen meren er bijna iedere dag cruiseschepen aan, waarvan de gasten naar plaatsen als Efeze, Didyma en Milete reizen.

Last minute aanbiedingen Kuşadası Turkije

Hotel Liberty Kusadasi

Hotel Ramada Resort Kusadasi & Golf

Hotel Ramada & Suites by Wyndham Kusadasi

Hotel Korumar De Luxe

Hotel Ladonia Adakule

Hotel Atlantique Holiday Club

Hotel Pine Bay Holiday Resort

Meer reisaanbieders met last minutes naar Kuşadası

Winkelen

Gezien het feit dat de cruiseschepen koopkrachtige klanten naar Kuşadası brengen om er lekker te shoppen, zijn de prijzen er behoorlijk hoog. Daar staat echter tegenover dat u een ruime keuze heeft aan kwalitatief hoogwaardige producten. Denk hierbij o.a. aan zaken als tapijten, sieraden, en leer.

Bazaar 54

Dit is het beste adres in de regio voor geïnteresseerden in tapijt. Deze winkel bevindt zich in het dorp Çamlık bij Selçuk. De winkel heeft een oppervlakte van maar liefst 168.000 m². Tapijten worden hier niet alleen verkocht, maar ook geknoopt. Naast de tapijtwinkel is een treinmuseum.

Freddy’s Shop

Freddy’s Shop is een begrip in Kuşadası. Deze grote winkel verkoopt leer en sieraden.

Meerschaum King

Bij Meerschaum King vindt u typisch Turkse souvenirs en dan allerlei soorten, van aardewerken borden tot theeserviezen. Bovendien vindt u er sierlijk uitgesneden pijpen van zeeschuim, maar die zijn vrij prijzig. Deze zijn te koop vanaf € 100,-.

Solitaire Plus

Bij Solitaire Plus kunt u terecht voor o.a. smaragden en grote diamanten. Bij aankoop van 1 karaat krijgt u een week in een hotel naar keuze cadeau. U begrijp dat zo’n edelsteen dan ook erg duur is.

Avondje uit

Het uitgaansgebied van Kuşadası, ook wel pub lane genoemd, begint achter het postkantoor en bestaat hoofdzakelijk uit Engelse en Ierse pubs. Daarnaast zijn er ook veel uitgaansgelegenheden in het stadsdeel Kaleiçi, waarvan er een groot aantal tot ’s ochtends vroeg zijn geopend.