Als u Egypte van een heel andere kant wilt leren kennen zonder alle hectiek zoals in Caïro bijvoorbeeld, dan is een last minute Aswan een uitstekende keuze. Aswan behoort nog niet tot de Westerse badplaatsen aan de Rode Zee. Bovendien wordt u hier ook niet gehinderd door opdringerige straatventers. Vergeleken met de populaire badplaatsen van Egypte kan van Aswan worden gezegd dat alles er anders is.

In Aswan rijdt het verkeer rustig door en wordt er gestopt voor een rood verkeerslicht. De plaatselijke bevolking is relaxed en u kunt er ongestoord over de promenade wandelen zonder steeds gehinderd te worden door een opdringerige verkoper. Vergeleken met de populaire badplaatsen gaat het er in Aswan dus allemaal wat rustiger aan toe. Wellicht heeft dit te maken met het feit dat tienduizenden Nubiërs na de bouw van de stuwdam moesten verhuizen en nu wonen in en rondom Aswan. Bovendien heeft het bijna meditatieve landschap tot gevolg dat deze plaats zijn eigen karakter heeft weten te behouden.

Wist u dat Aswan eeuwenlang een belangrijke overslagplaats was voor de handel in Centraal-Afrika? Momenteel wonen er ongeveer een half miljoen mensen in en rondom de stad. Zij leven hoofdzakelijk van het toerisme, de stuwdam en de industrie. Het openbare leven speelt zich hier hoofdzakelijk af op de boulevard en het is dan ook logisch dat zich hier veel banken, hotels, restaurants, reisorganisaties en hotels hebben gevestigd. De bekende soek loopt op slechts een paar meter afstand parallel aan de boulevard.

Meer reisaanbieders met last minutes naar Aswan

Meer informatie over Aswan:

Wikipedia