De VakantiediscounterEen last minute Sharm el Sheikh heeft voor ieder type vakantieganger wel wat te bieden. Voor de mensen die houden van een echte zonvakantie en lekker op het strand willen relaxen is het een uitstekende bestemming, maar ook voor wie wilt duiken, archeologische opgravingen wil bewonderen of van exotische vissen houdt is het een prima bestemming. De populaire badplaats Sharm el Sheikh ligt op het schiereiland Sinaï aan de golf van Akaba. Kenmerken van Sinaï zijn o.a. het droge, warme klimaat, prachtige witte stranden, een helderblauwe zee en een prachtige natuur. Verder zijn er genoeg leuke winkeltjes en terrassen. Ontdek het allemaal tijdens een last minute vakantie Sharm el Sheikh.

Sharm el Sheikh maakte eind jaren 1980 een stormachtige ontwikkeling door, want het oorspronkelijke vissersdorp in het uiterste zuiden van de Sinaï ontwikkelde zich in snel temp tot een echt vakantieparadijs voor toeristen. De eersten die er kwamen gingen er hoofdzakelijk heen om te duiken, vanwege de prachtige koraalriffen. Tegenwoordig zijn de duikers trouwens nog steeds goed vertegenwoordigd in Sharm el Sheikh. Andere vakantiegangers komen hier naar toe voor een heerlijke strandvakantie of om te snorkelen of te surfen. Voor het huren van een fiets, scooter of buggy, kunt u terecht in Naama Bay.

Meer reisaanbieders met last minutes naar Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh strekt zich in noordelijke richting 20 km uit langs het strand. Het oorspronkelijke dorp in het zuiden, de benedenstad, heeft een kleine bazaar en diverse eenvoudige eettentjes en restaurants. Het centrale overheidsgebouw vindt u op een heuvel richting Ras Umm Sid. Hier houden de toeristenpolitie en gewone politie kantoor.

Gezien het feit dat Naama Bay ooit de mooiste baai was van de Sinaï, hebben zich hier veel internationale hotelketens gevestigd. U kunt aan weerskanten van hotel Sanafir lekker winkelen of een drankje nemen in een van de leuke café’s.

Avondje uit

El Fanar

El Fanar is een Italiaans restaurant waar vlees, vis, pasta en pizza wordt geserveerd. Het restaurant bevindt zich in de bijzondere ambiance van en grot. Er worden feesten gehouden (meestal op woensdag) in de beachlounge, bar en discotheek. Vaak komen er Italiaanse dj’d optreden. El Fanar bevindt zich aan de Ras Umm Sid, bij de vuurtoren.

Little Buddha Sharm

Hier kunt u zich vermaken met sushi, trancemuziek en wierook in een spacy loungeambiance. U vindt Little Buddha in Naama Bay in het Naama Bay hotel.

Pacha

Club Pacha is oorspronkelijk begonnen met de legendarische Busstop achter een rode dubbeldeksbus, geïntegreerd in de gevel. In 2004 bestond Pacha uit de Pacha Nightclub met zijn al even legendarische House Nationaalfeesten, de pacha Boat en de Echo Temple voor regelmatige grote openluchtevents vanaf een gigantisch groot rotspodium, 7 km in de woestijn. U kunt Pacha vinden in Naama Bay in het Sanafir hotel.

Sport & Ontspanning

Ghibli Raceway International

Ghibli Raceway International is een moderne kartbaan met vier circuits voor alle leeftijden. Helmen en overalls zijn er te huur. U vindt de kartbaan aan de Peace Road, ten zuiden van inrit naar het Hyatt Regency Hotel aan de rechterkant.

Ice Skating Center

Dit is de eerste ijsbaan van de stad. De ijsbaan is gevestigd in hotel Concorde El Salam.