Met een last minute Zakynthos kan worden genoten van de onaangeroerde natuur en de parelwitte stranden. Tevens is ook het Griekse etenswaar en de hartelijkheid van de Grieken noemenswaardig. De actieve vakantieganger kan zijn hart ophalen op het eiland door de vele snorkel- en duikmogelijkheden. Voornamelijk tijdens de lenteperiode is Zakynthos zeker de moeite waard. Het eiland heeft zich dan getransformeerd tot een fleurige bloemenwalhalla. Tegenover het bloemenparadijs in de lente staat het spotten van zeeschildpadden in de zomer.

Ionische eiland in de Middellandse Zee

Zakynthos is één van de talloze Griekse eilandjes in de Middellandse Zee. De eilanden worden ook wel de Ionische eilanden genoemd en liggen vlakbij Griekenland. Kefalonia en Peloponnessos, tevens Ionische eilanden, liggen op 13 en 15 kilometer afstand van Zakynthos. Zakynthos heeft een oppervlakte van 406 vierkante kilometer (35 bij 20 kilometer). Met deze enorme uitgestrektheid van het eiland staat het eiland op nummer 3 van grootste Ionische eilanden. Het eiland wordt ook wel Zacinto of Zante genoemd, volgens Italiaanse benamingen.

Last minute aanbiedingen Zakynthos Griekenland

Bitzaro Hotel in town

Hotel Agrilia - adults only

Appartementen Castello Beach

Hotel AluaSoul Zakynthos - adults only

Appartementen Xenos Kamara Beach

Appartementen Albatros

Hotel Alexandra Beach Resort & Spa

Mandala Seafront Suites

Meer reisaanbieders met last minutes naar Zakynthos

Ruim aanbod schitterende stranden

Een van de allermooiste kuststroken van het eiland, maar ook van Europa, is toch wel Navagio Beach. Misschien is het zelfs wel het mooiste strand van de wereld en daarom kan een bezoek niet ontbreken tijdens een last minute Zakynthos. Navagio Beach staat ook wel bekend als ‘Shipwrech Beach’ en is beroemd om de prachtige afgelegen baai welke wordt omgeven door toneelachtige (kalk)rotsen met groene pieken. Op het strand ligt een wrak van een schip. Deze heet ook wel ‘Panagiotis’ en is waarschijnlijk begin 1980 op het strand komen aanspoelen als schip wat werd gebruik voor smokkelarij. Naast Navagio Beach biedt Zakhyntos nog talloze schitterende stranden, zoals Kalamaki, Agios Sostis, Laganas en Vassilios.

Het meest gewaardeerde strand van Zakynthos bij families is zonder twijfel Laganas, de Zuid-Oostelijk gelegen trekpleister. De reden hiervoor? De kustlijn is breed, het water is niet diep en het strand loopt geleidelijk af het water in. Hiermee is het strand heel geschikt voor kids. Naast Laganas is ook het strand Gerakas zeker de moeite waard om te bezoeken. Het strand ligt Oostelijk van het eiland en ook daar loopt het strand geleidelijk het water in.

Bedreigde schildpadsoort

Aan de kuststreken ten Zuiden van het eiland wordt nog regelmatig de bedreigde schildpadsoort ‘Caretta Caretta’ gespot. Mede daarom is de zee hier erg geschikt om te snorkelen. Blue Caves, Shipwreck Bay en Marthonisi zijn daarnaast ook populaire snorkel- en duikplaatsen. Naast de grote kans op het traceren van een schildpad, schuilen er ook vele gekleurde vissen en zeldzame planten in de zee.

Aangenaam klimaat

Het klimaat op Zakynthos kan wel worden omschreven als Mediterraan. In de winterperiode valt er veel regen. In tegenstelling tot deze wintermaanden, kent de lente- en zomerperiode veel warmte. Om deze reden zijn de lente- en zomermaanden de voornaamste perioden om door te brengen op het eiland.

Cultuur op Zakynthos

De hoofdstad van Zakynthos is Zakynthos-stad. Italiaanse invloeden kenmerken deze hoofdstad. De samenvoeging van Italiaanse en Griekse invloeden blijkt een gouden combinatie te zijn. In Zakynthos-stad zijn talloze imponerende huizen en gebouwen te vinden, evenals veel enorme pleinen en brede stegen. Tevens is het Solomosplein er te vinden. Op dit plein staat een museum voor kunststukken in Post-Byzantijnse stijl.

Aan de rand van het water staat de Agios Dionysos, het kerkgebouw van de beschermheilige van Zakynthos. Vlakbij deze kerk zie je de Lofos Strani, het gebergte waar het (Griekse) Volkslied is gecomponeerd door de Griekse dichter Solomos Dionysios. Tot slot is ook het Kastrofort een bezoekje waard. Dit fort ligt iets hogerop in de omgeving en steekt daarmee boven Zakynthos-stad uit. Er wordt niet voor niets gezegd dat het fort het herkenningspunt is van Zakynthos. Het Kastrofort zorgt voor een adembenemend uitzicht over de hele stad.

Blauwe grotten

Wat ook heel eigenaardig is op Zakynthos zijn de ‘blauwe’ grotten, welke hun naam te danken hebben aan het weerkaatsen van het licht op de zee. Deze weerkaatsing geeft een blauwgekleurde gloed in de rotsgebergten. De blauwe grotten liggen bij SKinàri Cape en Agios Nikolaos.

Actief op Zakynthos

Het natuurschoon op Zakynthos is ook heel geschikt voor een actieve vakantie. De toerist die graag wandelt, fietst of sport kan zijn hart ophalen op het eiland. Ook is er een groot aanbod voor watersporters, bijvoorbeeld waterskiën.

Meer over Zakynthos

Wikipedia