Een last minute Mallorca is al jaren een van de meest geboekte last minutes naar Spanje, maar wat zou nu de verklaring kunnen zijn voor het feit dat dit Spaanse eiland zo in trek is? Wij denken dat dit te maken heeft met de eindeloze stranden die u op Mallorca vindt, veel leuke badplaatsen, uitstekende accommodaties, een prachtig landschap, volop uitgaansgelegenheden en een heerlijk klimaat. Er zijn nog meer redenen te bedenken die de populariteit van Mallorca kunnen verklaren, maar dit zijn wel de belangrijkste.

Ieder jaar kiezen er miljoenen mensen voor een last minute vakantie naar Mallorca. Sommige gaan er een week naar toe en anderen kiezen voor een verblijf van twee of drie weken of zelfs langer. De meeste mensen komen niet teleurgesteld terug van een vakantie Mallorca, het paradijs in het westen van de Middellandse Zee. Wellicht denkt u dat de schoonheid van het eiland inmiddels misschien is verdwenen vanwege het massatoerisme, maar dat is zeker niet het geval. Op dit mooie eiland is nog genoeg schoonheid te bewonderen.

Last minute aanbiedingen Mallorca

Hotel Palma Bellver by Melia

Sentido Fido Punta del Mar Hotel & Spa - adults only

Hotel HM Alma Beach

Hotel HYB Eurocalas

Hotel Iberostar Playa de Muro

Hotel Astoria Playa - adults only

Hotel Iberostar Cala Domingos

Hotel HM Dunas Blancas

Hotel Ilusion Calma & Spa

Meer reisaanbieders met last minutes naar Mallorca

Klimaat en beste reistijd

Vakantie Mallorca betekent heerlijk genieten van een mild en gelijkmatig klimaat. De temperaturen dalen op dit prachtige eiland zelden beneden het vriespunt en in de zomer is de warmte best nog te verdragen, aangezien een heerlijk fris briesje dan voor wat verkoeling zorgt. In de zomer regent het op Mallorca bijna nooit en als we de statistieken mogen geloven dan schijnt de zon op Mallorca 300 dagen per jaar. Als u een last minute Mallorca boekt is de kans op zon dus heel groot. Wat is nu de beste reistijd voor een vakantie naar Mallorca? Dat hangt er vanaf tot welk type mensen u behoort en wat u hier wilt gaan doen. Als u tot de rustzoekers behoort dan kunt u het beste naar Mallorca gaan in maart of april (overdag is het heerlijk met een temperatuur van 17-19 °C), want dan zien de stranden er eenzaam en verlaten uit en is het in de toeristische gebieden lekker rustig. Een nadeel is echter dat de temperatuur van het zeewater in maart en april nog niet echt aangenaam is.

Vanaf half mei is de temperatuur van het zeewater aangenaam genoeg (ongeveer 17°C)om in te zwemmen. Wij zijn van mening dat de maand juni doorgaans de beste reistijd is. De maanden juli, augustus en september zijn de warmste maanden met een gemiddelde temperatuur overdag van 26-29°C, ’s nachts 18-20 °C en een zeewatertemperatuur van 24-25 °C. Een last minute Mallorca in het hoogseizoen is ideaal als u houdt van warmte, drukte en lekker warm water. Vanaf oktober keert de rust op Mallorca terug en is het zeewater nog steeds heerlijk warm met een temperatuur van 21°C. De herfst en winter zijn uitstekende maanden voor bijvoorbeeld een wandel- of fietsvakantie op Mallorca. De maanden november, december, januari en februari zijn de maanden met de meeste regendagen en een gemiddelde temperatuur overdag van 14-18 °C.

Sport, activiteiten en strand

Wilt u tijdens uw vakantie Mallorca niet alleen maar luieren maar ook lekker bezig zijn? Dat kan uitstekend op dit prachtige eiland. Sportieve vakantiegangers kunnen er onder andere golfen en tennissen op diverse prachtige banen, maar ook liefhebbers van boogschieten en klimmen komen er aan hun trekken. Verder kunt u er prachtige wandelingen maken, maar ook Mallorca bewonderen op de fiets behoort tot de mogelijkheden. Wist u dat u Mallorca ook kunt verkennen vanuit de lucht? Zo kunt u er een ballonvaart maken en kunt u er leren vliegen met deltavliegers, hanggliders of vliegtuigjes.

Verder staat Mallorca bekend als paradijs voor de watersporters. Nieuwelingen kunnen er surfen, zeilen en andere watersporten leren in een van de vele surf- en zeilscholen. Bovendien zijn waterskiën, duiken, kitesurfen en parasailing erg populair op Mallorca.

Golfen, ook wel bekend als sport voor de elite, is voor steeds meer mensen toegankelijk vanwege het feit dat Mallorca beschikt over veel golfbanen. Daardoor is golfen iets goedkoper geworden.

Houdt u van fietsen? Ga tijdens uw vakantie op Mallorca het eiland dan eens verkennen op de fiets, want het is er een ideaal gebied voor. De echte profs gaan het noorden van Mallorca verkennen en gaan in de bergen fietsen, terwijl mensen die gewoon recreatief fietsen het beste op het vlakke landschap kunnen blijven. Wat voor fietsers geldt is ook op de wandelaars van toepassing, dus ervaren wandelaars gaan de bergen in het noordwesten in en mensen die zo nu en dan eens wandelen kunnen het beste de andere gebieden proberen. Behalve bovenstaande activiteiten sporten zal het u tijdens uw last minute vakantie op Mallorca aan niets ontbreken en is er nog veel meer te doen.

Geniet tijdens uw vakantie op Mallorca van prachtig schoon en helder water, want overal op Mallorca is het water (nog) schoon, zelfs in de druk bezochte kuststreken. Wel zijn de stranden verschillend, van zandbaaien tot verborgen kiezelstranden. In het hoogseizoen kan het gebeuren dat u wel even moet zoeken om een mooi plekjes aan het strand, maar wie lang genoeg volhoudt vindt wel ergens een mooie baai.