Slantsjev Brag, oftewel Sunny Beach, is een zonnige plaats in Bulgarije. Het ligt ongeveer 35 kilometer van de grote stad Burgas. Deze plaats, Slantsjev Brag, wordt ook wel Sunny Beach genoemd om zijn schitterende zandstranden en meer dan 300 dagen zon per jaar.

Een reis hiernaartoe is de ultieme vakantie voor jongeren en gezinnen met kinderen.  Deze badplaats aan de Zwarte Zee heeft alles in zich, wat een vakantie tot een top vakantie maakt. Het is er goedkoop en er is van alles te doen. Overdag kun je heerlijk vertoeven aan het zandstrand en in de avond stort jij jezelf in het uitgaansleven op Flowerstreet. Hier bevinden zich vele restaurants, eetcafe’s, clubs en uitgaansgelegenheden.
Meer reisaanbieders met last minutes naar Sunny Beach

Activiteiten

Naast het uitgaan en heerlijk zonnen op het strand is er nog veel meer te doen tijdens een last minute in Sunny Beach.

Watersport

Aangezien Sunny Beach gelegen is aan de Zwarte Zee is er van alles te doen op het gebied van watersport. Ga lekker zonnen op het parelwitte strand met uitzicht op het azuurblauwe water van de Zwarte Zee. Langs het hele strand bevinden zich watersportbedrijven, waar je een waterscooter of een banaan kunt huren. Je kunt parasailen en dit geeft je de mogelijkheid om Sunny Beach vanaf grote hoogte te aanschouwen.

Karten

Altijd al eens willen karten in de zon? Dan is dit jouw kans. In Sunny Beach is een openlucht kartbaan met een circuit van maar liefst 440 meter. Deze kartbaan vind je aan de snelweg die achter deze badplaats langsloopt.

Waterparken

In en vlakbij Sunny Beach vindt men twee waterparken, het Action Waterpark in Sunny Beach en het Paradiso Aquapark in Nessebar.

Het Action Waterpark ligt in het Westen van Sunny Beach. De hele dag kan men zich hier vermaken. Er zijn achttien waterglijbanen, zwembaden, je kunt op een van de ligstoelen heerlijk van de zon genieten en aan de inwendige mens wordt natuurlijk ook gedacht. Voor 15 euro heb je toegang tot het Waterpark en het vervoer van en naar het park zit bij de prijs inbegrepen. Er zijn meerdere opstapplaatsen in Sunny Beach voor het vervoer naar het park.

Op enkele kilometers van Sunny Beach, in de plaats Nessebar vindt men het Paradiso Aquapark. Dit park is groter dan het Action Waterpark. De kosten voor dit park zijn eveneens 15 euro, toegangskaartje en vervoer heen en terug zitten bij deze prijs inbegrepen.

Catamaran cruise

Ben je in voor wat luxe? Dan is een catamaran cruise een echte aanrader. Vanuit Sunny Beach ga je met een Engelse ouderwetse, rode dubbeldekker naar Nessebar. Daar stap je op de catamaran en ga je varen over de Zwarte Zee. Wellicht zwemmen de dolfijnen een stukje met je mee. In de middag krijg je een heerlijk lunchbuffet en aan het einde van de dag vaar je terug naar Nessebar en word je met de rode dubbeldekker teruggebracht naar Sunny Beach.

Culturele uitstapjes

Voor een cultureel uitstapje moet u zeker Nessebar bezoeken. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De geschiedenis van Nessebar gaat eeuwen terug in de tijd. Je vindt hier overblijfselen van de oude, Griekse cultuur, je vindt hier Byzantijnse kerken en oude huisjes gebouwd in de tijd van Renaissance. Bezoek de ruïnes van de kerk van de Heilige Sophia of bezoek het archeologisch museum. Men kan zich hier zeker een hele dag vermaken.

Uitgekeken in Nessebar bezoek dan Saint Anastasia Island bij Burgas. Dit is een vulkanisch eiland, vanwaar je een schitterend uitzicht hebt over de Zwarte Zee. Op het eiland zelf is ook veel te zien. Er is een mooie vuurtoren, een kerk die gebouwd is in de 12e eeuw en later verbouwd in de 14e eeuw en er zijn vele oude, ambachtelijke winkeltjes.

Eten en Drinken

Aan de boulevard, Flowerstreet, liggen vele restaurants en eetcafe’s. Voor iedereen wat wils. Naast de traditionele Bulgaarse keuken, welke zeer veel lijkt op de Griekse en Turkse gerechten die wij kennen, kun je ook een snack halen bij McDonalds of de KFC. Zelfs de Nederlandse bitterballen en kroketten zijn hier verkrijgbaar.

In Bulgarije is voor het gebruik en de verkoop van alcohol een minimumleeftijd van 18 jaar. Onder de 18 jaar mag je wel de clubs bezoeken.

Mocht je wat water willen drinken, doe dit dan niet uit de kraan. Koop in de winkel flessen bronwater.