Een last minute Marokko is een uitstekende keuze als u op zoek bent naar een vakantie met volop cultuur, historie, strand, zon, heerlijk eten en drinken en hoge temperaturen. Marokko telt talloze kleinere en grote stranden. De stranden met fijn zand vindt u langs de Atlantische Oceaan. Badplaatsen zijn onder andere Tamuda Bay, badplaats aan de Middellandse Zee. Mediterrania Saida heeft een groot zandstrand van circa zes kilometer lengte. De stad Agadir heeft een strand van ruim tien kilometer lengte en met meer dan driehonderd zonnige dagen per jaar bent u verzekerd van een succesvolle strandvakantie. De baai van Dakhla is een baai waar een harde wind kan waaien, een uitdaging voor watersport liefhebbers. Het moge duidelijk zijn, er is volop keuze voor een geslaagde last minute Marokko.
Meer reisaanbieders met last minutes naar Marokko

Een aantal feiten over Marokko

Rabat MarokkoMarokko heet officieel het Koninkrijk Marokko en is een constitutionele monarchie. Mohammed VI is de huidige koning en besteeg de troon op 23 juli 1999. Marokko ligt in het noorden van Afrika en vormt, via de straat van Gibraltar,  de toegangspoort vanuit Afrika naar Europa. Marokko ligt aan de Middellandse Zee en Atlantische Oceaan en grenst aan Algerije en de Westelijke Sahara.

Marokko telt tussen de drieëndertig en vierendertig miljoen inwoners met als hoofdstad Rabat, dat aan de rivier de Bou Regreg ligt. Geniet met een last minute Marokko van een land met een oeroude en veelomvattende geschiedenis. Casablanca is de grootste en ook de belangrijkste stad van Marokko. De bevolking bestaat voor het grootste deel uit Arabieren en  Berbers met daarnaast nog minderheden zoals Algerijnen, Fransen en Spanjaarden en er kan dan ook met recht worden gesproken van een multiculturele samenleving. Het land heeft als eerste taal het Arabisch en als tweede taal het Frans. Ook kent het plaatselijke dialecten zoals het Berbers en Derija.

Sinds de kroning van Mohammed VI zijn er vele economische en politieke hervormingen doorgevoerd. Deze hervormingen hebben er toe geleid dat de Marokkaanse economie spectaculair is gegroeid. Sinds tien tot vijftien jaar groeit het BNP met ongeveer 2,9 procent per jaar met een uitschieter van acht procent in 2006. Jaren lang verdubbelden de investeringen in recreatie en vastgoed elk jaar. Marokko is inmiddels een zeer aantrekkelijke reisbestemming geworden en trekt mensen uit de hele wereld. Het land is door het klimaat, de zon schijnt er het hele jaar, buitengewoon geschikt voor toerisme en ook de politieke stabiliteit draagt daar zijn steentje aan bij.

Het klimaat van Marokko

Zonsondergang MarokkoIn Marokko verschilt het klimaat in de verschillende delen van het land, een dergelijk klimaat wordt overgangsklimaat genoemd. Marokko kent onder anderen een gematigd subtropisch klimaat, met vanaf de Middellandse zee en Atlantische oceaan koele zeewinden.  In het binnenland zijn de zomers heet en de winters tamelijk koud. Gemiddeld liggen de temperaturen in Marokko in de winter op zo’n 21 graden en in de zomer kunnen de temperaturen stijgen tot 38 graden Celsius. Het is er nagenoeg het hele jaar zonnig. Om de ergste hitte te ontlopen zijn de maanden april en mei de beste om het land te bezoeken. In juni, juli en augustus is het aan de kust ook heel aangenaam maar in het binnenland is het dan erg heet.

Afhankelijk van het landschap verschilt het klimaat en daarmee ook de temperatuur in Marokko. In het zuiden en zuidoosten is de woestijn en het is daar zeer heet, anderzijds kan het in de bergen in de nachten vriezen. Fauna en Flora zijn prachtig en kunnen lange periodes van droogte doorstaan. Van november tot april valt er op de westelijke hellingen van het Atlasgebergte veel  sneeuw en van december tot maart kun je daar dan ook heel goed skiën.

In een stad als bijvoorbeeld Marrakech is het in de zomermaanden aangenaam toeven. De temperaturen kunnen er oplopen tot zo’n zesendertig graden maar de luchtvochtigheid is er laag en daardoor zijn deze hoge temperaturen goed te verdragen. In de winter zijn de nachten er koud en kan er veel neerslag vallen.

De stad Fez laat daarentegen een heel ander beeld zien. In de zomer kan het er vijfenveertig graden worden en in de winter kan het er tien graden onder nul worden. Het voorjaar en de herfst zijn dan ook de beste jaargetijden om Fez te bezoeken. Het is er dan droog en aangenaam warm.

Zonneschijn is er dus gedurende het hele jaar volop met een last minute vakantie Marokko maar de vroege zomerperiode is de beste tijd om een bezoek te brengen aan het land.

Marokko als toeristische trekpleister

Marokko kent een interessante en kleurrijke cultuur. De economie is sterk gegroeid, de politieke situatie is stabiel en de overheid is er alles aan gelegen de toerismesector, die in potentie nog veel kan groeien, een boost te geven. Er is een zeer grote verscheidenheid in bezienswaardigheden en natuurschoon, het valt dan ook niet mee te kiezen weke plek u wilt gaan bezoeken. Stranden, woestijnen, bergtoppen bedekt met sneeuw en niet het minst belangrijk, de zon schijnt er driehonderd dagen per jaar. Al met al maakt dit het land een prachtige plek om te bezoeken.

Cultuurvakantie Marokko

Moskee Casablanca MarokkoEen vakantie Marokko betekent ook genieten van veel contrasten in cultuur. In woestijn en berggebieden vindt u de traditionele cultuur en die is zeker de moeite van het bezichtigen waard. U maakt dan kennis met een totaal andere wereld dan de westerse. Grote steden als Casablanca en Rabat zijn modern en vormden jarenlang de stranden de belangrijkste toeristische bestemmingen.

De laatste jaren winnen de culturele bestemmingen steeds meer terrein. De erfenis van de Islamitische en oud Romeinse geschiedenis winnen steeds meer aan populariteit. Veel bezochte en graag geziene steden zijn onder meer Marrakech, Agadir, Casablanca en Tanger. De keizerlijke steden Tarfaya en Quarzazate zijn ook alleszins het bezoeken meer dan waard. De havenstad Essaouira met de oude Medina wordt beschermd door kanonnen en dikke stadsmuren. Vanaf de stadsmuur zult u genieten van een overweldigend uitzicht over de authentieke vissershaven en de Atlantische Oceaan.

Conclusie is dat wat u ook zoekt, zon, zee, strand, traditionele of moderne cultuur, skivakantie en zelfs woestijntochten, met een last minute Marokko behoort het allemaal tot de mogelijkheden.

Meer over Marokko

Wikipedia