Goed dat u overweegt om een last minute Corfu te boeken. Een uitstekende keuze! Corfu is het meest Noordelijk gelegen eiland van de (Grieks) Ionische groep eilanden. Het eiland bevindt zich ten Oosten van Griekenland. Tevens ligt Albanië vlakbij. Het groene Corfu contrasteert enorm tegenover de zwembadblauwe kleur van de zee. Het eiland heeft een lengte van 62 km. tegenover 28 km. op het breedste gedeelte van Corfu.

Corfu-stad is de hoofdstad en deze bevindt zich op zo’n 400 km. van Athene, de hoofdstad van Griekenland. De hoofdstad biedt typisch Griekse souvenirs, aangenaam eten en veel  bedrijvigheid. Het eiland Corfu is al jarenlang populair onder liefhebbers van onaangeroerde natuur, de zon en de relaxte sfeer die er hangt op het eiland. Corfu kent een grote diversiteit aan toeristen. Toeristen kunnen hun hart ophalen voor urenlang slenteren langs winkeltjes, snorkelen en zwemmen in de azuurblauwe zee, zonnen op de langgerekte zandstranden, maar er is nog zoveel meer te zien en te doen tijdens een last minute Corfu.

Last minute aanbiedingen Corfu Griekenland

Hotel Maltezos

Hotel Corfu Holiday Palace

Hotel Kairaba Mythos Palace - adults only

Hotel Nautilus

Hotel Ipsos Beach

Ninos Hotel Saint George Palace

Hotel Nasos & Resort

Nido Hotel, Mar-Bella Collection - Adults only

San Antonio Resort - adults only

Meer reisaanbieders met last minutes naar Corfu

Langgerekte zandstranden

Corfu wordt ook wel het eiland met de fantastische langgerekte zandstranden genoemd. De meest gewaardeerde stranden liggen Westelijk gelegen, namelijk Glyfada, Paleokastritsa en Agio Gordis. De stranden zijn allen heel geschikt voor kinderen. Dit komt omdat de stranden geleidelijk aflopen het water in.

Aangenaam klimaat

Het klimaat op Corfu kan worden omschreven als een Mediterraans zeeklimaat. Dit houdt in dat het weer in de winter erg zacht en miezerig is en in de zomer is het heerlijk warm en valt er nauwelijks regen. In tegenstelling tot andere eilanden van Griekenland is het op het eiland Corfu in de winter regenachtiger. Corfu heeft daarom ook niet voor niets een prachtige (groene) natuur.

De beste periode om een last minute Corfu te boeken is van mei t/m oktober. Welke maanden daarin het meest geschikt zijn is afhankelijk van het doel van de reis. Valt de keuze of een actieve invulling, dan kan het eiland het beste worden bezocht in mei of juni. Het is in deze maanden op Corfu namelijk nog niet te heet. De temperatuur stijgt in juli en augustus tot over de 30 graden Celsius, waardoor deze maanden uitermate geschikt zijn voor een echte strandvakantie. Tevens is de zee dan al aardig opgewarmd en bereikt deze een gemiddelde temperatuur van 24 graden. Mede door het opgewarmde zeewater is een bezoek aan Corfu in de nazomer zelfs de moeite waard.

Natuur op Corfu

Met een last minute Corfu is ook ontzettend veel te zien. Voor verveling is daarom geen plaats. Naast het uiterst aangename klimaat en de langgerekte zandstranden, bezoeken veel vakantiegangers Corfu ook voor haar prachtige natuur. De Patokrator is een ontzettend goed voorbeeld. Deze berg biedt een adembenemend mooi uitzicht over de felblauwe Ionische Zee. Tevens kan men het Griekse vasteland zien liggen en het naburig gelegen land Albanië. De berg vormt met zijn 906 meter de hoogste top van het eiland.

Griekse cultuur

Een last minute Corfu biedt meer dan een vakantie met alleen zonneschijn. Op Corfu zijn veel oudheden te bewonderen. Veel toeristen kiezen ervoor om een bezoekje te brengen aan Paxos, een aangrenzend eilandje. Daarnaast is ook het pittoreske havenstadje Kassiopi erg de moeite waard. Het stadje weergeeft feilloos de Griekse ambiance.

Naast Paxos en Kassiopi behoort ook Paleokastritsa tot één van de top bezienswaardigheden. Paleokastritsa staat bekend om het indrukwekkende kasteel waar de pracht en oudheid vanaf straalt. Wie iets wil meekrijgen van de cultuur van het land is in Paleokastritsa op de juiste plaats. Maar niet alleen daar. Ook Sissi’s paleis is de moeite waard om te bezoeken. Sissi is ook wel befaamd door een serie films, waarin ze schittert in prachtige baljurken. Ze was keizerin van een tweetal landen, namelijk Oostenrijk en Hongarije. Het paleis wat ze ten tijde van haar leiderschap bewoonde is momenteel voor bezoekers opengesteld. Bezoekers kunnen het paleis bewonderen voor een klein bedrag.

Ook in Corfu-stad valt genoeg cultuur te snuiven. De hoofdstad van het eiland is vroeger beheerst door zowel Venetianen als Engelsen. Van beide heerschappijperioden zijn nog restanten overgebleven die vandaag de dag populaire bezienswaardigheden vormen. Een voorbeeld is het ‘Paleò Froùrio’ fort. Dit fort is gebouwd door bevolking uit Venetië en biedt onder meer oude fresco’s en een (Venetiaanse) klokkentoren. Ook de Engelse bevolking heeft haar invloed laten gelden in Corfu-stad. Ze hebben de Sint Joris kerk gebouwd, welke is aangekleed met zuilen.

Uitgaan en shoppen

Ook het shoppen op het eiland is lonend. Menig toerist wordt enthousiast van het pittoreske karakter wat de dorpjes op Corfu kenmerkt. De fleurige kleuren, het fijne sfeertje en het stralende weer maken van het kopen van souvenirs en andere artikelen een feestje. Tevens zijn er enorm veel leuke eetgelegenheden te vinden, evenals gezellige barretjes. Toch zijn de clubs en disco’s ook zeer geliefd onder toeristen. Het uitgaansgedeelte is voornamelijk goed ontwikkeld in de buurt van de haven van de hoofdstad.  Hier kan tot in de vroege ochtend door worden gefeest en er klinkt het grootste gedeelte van de tijd een combinatie van typisch Griekse en moderne muziek op straat. Ook vindt er veel openlucht theater en dans plaats. Evenals live muziek. Kortom: aan vermaak met een last minute Corfu geen gebrek tijdens een lange zomeravond.

Dranken en eetwaren

De Griekse bevolking houdt over het algemeen ontzetten van gegrilde vleessoorten. Deze worden meestal gegeten met salades, olijven en feta. Feta is de crèmekleurige, zoute en compacte kaassoort welke meestal wordt voorgeschoteld in blokjes. Op het eiland kan men naar hartenlust dineren. Wat heel kenmerkend is aan de Griekse eilanden is dat de bevolking je altijd erg hartelijk ontvangt. Toch is het ook handig om in je achterhoofd te houden dat de Griekse hygiënische normen iets lager liggen dan die bij ons in Nederland. Daarom is het van belang dat je goed let op de uitstraling van een restaurant.

Met het vliegtuig naar Corfu

De reis naar Corfu is erg gemakkelijk af te leggen door het vliegtuig te nemen. Het vliegveld van het eiland is genaamd loannis Kapodistrias en ligt dichtbij Corfu-stad. Het is handig om te weten dat er altijd veel bedrijvigheid is op het vliegveld. Neem daarom ruim de tijd voor het inchecken. Het vliegtuig doet zo’n 2,5 uur over de reis vanaf Schiphol Airport Amsterdam naar het vliegveld in loannis Kapodistrias. Tevens kan ervoor worden gekozen om naar het vasteland van Griekenland te vliegen. Door middel van een overtocht met de boot kan vervolgens het eiland Corfu worden bereikt.

Meer over Corfu

Wikipedia