Een last minute Side zal u zeker uitstekend bevallen. Het moderne Side ligt op steenworp afstand van het Romeinse theater en telt ongeveer 6500 inwoners. Net als 3000 jaar geleden passeert u een stadsmuur die het schiereiland aan de landzijde beschermt. Rijd langs de zuilenstraat van de agora naar een van de parkeerplaatsen naast het theater. Op de punt van de kaap, die autovrij is, geeft een op zee gerichte apollotempel een goede indicatie hoe groot de stad vroeger was. Vanaf hier wandelt u door smalle steegjes langs vele winkels, restaurants, bars en pensions naar de antieke haven van Side.

Side werd in de zevende eeuw voor Christus gesticht door Griekse kolonisten. De stad werd als belangrijke havenstad zwaar bevochten door Grieken, Perzen, Romeinen en Cilicische piraten, die in de omgeving op strooptocht gingen. In zijn bewogen geschiedenis kende Side talloze heersers, maar het heeft de bevolking er niet van weerhouden om handel te drijven.

Last minute aanbiedingen Side Turkije

Hotel Narcia Resort

Hotel Side Village Family

Hotel Cesars Side

Hotel Selectum Family Comfort Side

Hotel Villa Side Residence

Hotel Royal Atlantis Spa & Resort

Hotel Selectum Family Resort Side

Hotel Selectum For Two Side

Arcanus Hotels Trendline Resort Side

Sunthalia Hotels & Resort

Meer reisaanbieders met last minutes naar Side

Ieder jaar boeken er meer vakantiegangers een last minute Side. De winkelstraat van Side lijkt in het hoogseizoen wel een kermisterrein waarop Griekse, Romeinse en Byzantijnse basilieken bijna wegzinken. Veel mensen die verblijven in de prachtige vakantiecomplexen rond Side, gebruiken het centrum van Side ’s avonds als amusementspark. De all inclusive hotels zijn ook ontzettend populair onder voor Europese gepensioneerden om er te overwinteren.

Stranden

Het schiereiland Side is in beide richtingen omgeven door prachtige zandstranden. Aan de oostkant van Side zwemt u in zee met uitzicht op de antieke vindplaats en ongeveer 3 km oostelijker ligt het strand van Sorgun, een prachtig landschap met eindeloze duinen en een pijnbos.

Avondje uit

Het centrum van Side, rond de Bazaarstraat, verandert ’s avonds in een kermisterrein. Lekker dansen kunt u bijvoorbeeld in de populaire openlucht discotheek Lighthouse aan de haven. Ook populair is disco Oxyd, met spectaculaire lasershows en ’s avonds een verlicht zwembad. Wilt u liever een wat rustiger sfeer? Bezoek dan een van de vele café’s en pubs op de kaap bij de Apollotempel.