De VakantiediscounterEen last minute El Gouna is een veel geboekte vakantie. El Gouna is een luxueuze stad aan de Rode Zee op een afstand van ongeveer 22 km ten noorden van Hurghada. Volgens velen heeft El Gouna eigenlijk maar één nadeel en dat is dat de luxe badplaats is ontstaan op de tekentafel in 1989 en daardoor iets te perfect is geworden. Daar staat tegenover dat anderen het juist een voordeel vinden dat dit paradijs kunstmatig is aangelegd, want veel bouwkundige fouten die in Hurghada werden gemaakt, zijn hier niet gemaakt. Het prachtige vakantiecomplex, dat momenteel 14 pastelkleurige hotels telt, is in harmonie met het omliggende landschap en beschikt over een netwerk van deels kunstmatig aangelegde lagunes. Vrijwel alle hotelkamers hebben zeezicht en sommige hotels beschikken over een eigen strand. De gasten worden met een shuttleboot door de lagunes naar Zeytuna Beach gebracht. Het populairste strand van El Gouna is Mangroovy Beach op het noordpunt. Hier vindt u o.a. twee bars en wind- en kitesurfcentra. Een paar keer per week worden er op dit strand beachparty’s georganiseerd.

Meer reisaanbieders met last minutes naar El Gouna

Een bruisende ontmoetingsplek is het Club House met café, restaurant, wellness centrum en zwembad. Club House is iedere dag geopend van 10.00 uur tot 20.00 uur. Kafr El Gouna is de kunstmatige dorpskern van El Gouna, maar wordt gewoonlijk Down Town genoemd. Hier kunt u op uw gemak wat rondslenteren, winkelen en ’s avonds lekker ontspannen in een van de koffiehuizen. Ook is het de moeite waard een bezoek te brengen aan de multimediashow. Wilt u duiken in de geschiedenis van Egypte? Breng dan een bezoek aan de El Gouna library. Een bedrijvige havenatmosfeer vindt u in de Abu Tig Marina, compleet met nauwe, romantische straatjes met kasseien, café’s, pubs en boetieks. Een last minute vakantie El Gouna is volop genieten!

Er rijden regelmatig pendelbussen tussen Hurghada en El Gouna van de firma Gouna Transport. Hierdoor wordt het vakantieparadijs ook interessant voor mensen uit Hurghada die gewoon even een dagje weg willen en omgekeerd is Hurghada interessant voor mensen die verblijven in El Gouna en eens ergens anders willen zien. Het drinkwater van El Gouna wordt gewonnen uit de zee en, als u het interessant vindt, kunt u bij de ontziltingsinstallatie uitleg krijgen over de manier waarop het water hier in de waterleiding terechtkomt.

Bezienswaardigheden

Aquarium

Lijkt het u leuk de prachtige onderwaterwereld van de Rode Zee te bewonderen zonder nat te worden? Breng dan eens een bezoekje aan het Aquarium. Hier ziet u achter glas krabben, zeepaardjes en diverse soorten kleurrijke vissen. Het Aquarium bevindt zich in Downtown en is iedere dag geopend van 10:00 uur tot 22:00 uur.

Museum

Voor het bezichtigen van replica’s van oudheden uit de tijd van de faro’s kunt u een bezoek brengen aan het museum. Het museum bevindt zich in Downtown en is iedere dag open van 10:00 uur tot 14:00 uur en van 17:00 uur tot 19:00 uur.

Shoppen

Egyptian Women’s Handicraft

Voor de mooiste ambachtelijke souvenirs kunt u naar Egyptian Women’s Handicraft gaan. Deze winkel bevindt zich naast het museum. Bijzonder aan deze winkel is dat u met een aankoop goede doelen voor Egyptische vrouwen steunt, aangezien een deel van de inkomsten aan deze goede doelen wordt uitgegeven.