Wilt u een last minute Kaapverdië boeken? Een uitstekend idee! Gemiddeld 7 uren vliegen en u bevind zich op het waanzinnige Kaapverdië, een zonovergoten bestemming die zeker niet mag ontbreken op uw Bucketlist. Op Kaapverdië is de temperatuur gedurende het hele jaar erg aangenaam. U treft er parelwitte stranden en het water is kraakhelder. Wat betreft de bevolking komt u terecht in een warm bad. De levensstijl is ontspannen en relaxed, een heus Caribisch sfeertje! Kortom: Kaapverdië heeft alle ingrediënten voor lange, zwoele zomeravonden.

Bestemmingen vakantie Kaapverdië

Met een last minute Kaapverdië heeft u het gevoel alsof u zich midden in de Caribbean bevindt, maar toch ligt de eilandengroep slechts op een steenworp afstand van Nederland. De eilandengroep ligt in de Atlantische Oceaan en bevindt zich voor de kuststreek van Senegal (Afrika). Kaapverdië is de verzamelnaam van 10 eilandjes, namelijk Santiago, Brava, Santo Antão, Maio, São Vicente, Santa Luzia, Sal, Boa Vista, São Nicolau en Fogo. Één eiland is tot op heden niet bewoond.
Meer reisaanbieders met last minutes naar Kaapverdië Ieder eiland heeft zijn eigen charme en karakteristieke kenmerken. Boa Vista & Sal zijn bijvoorbeeld in trek onder strandtoerisme en Fogo wordt voornamelijk bezocht door toeristen die oog hebben voor de natuur. Bergen en veel groen zijn hier namelijk in overvloed. De toerist die gaat voor een combinatiereis zit op de Kaapverdische Eilanden goed. De eilanden liggen vlak naast elkaar, waardoor een oversteek naar een volgend eiland erg gemakkelijk is.

Aangename weersomstandigheden

De droge (Sahara)wind is het meest kenmerkende aspect aan het klimaat op Kaapverdië. Door deze wind valt er weinig neerslag. Valt er wel regen, dan is dit voornamelijk in maanden juli, augustus en september. De meest gunstige periode om een last minute Kaapverdië te boeken is daarom van oktober t/m juni. Wat betreft de temperatuur is het gedurende het hele jaar gemiddeld 25 graden Celsius op de Kaapverdische Eilanden. Met name op de meest westelijk geleden eilanden heersen de meest aangename weersomstandigheden.

Kust(strook)

Boa Vista & Sal zijn de populairste eilanden onder toeristen. Het toerisme bestaat hier voornamelijk uit strandliefhebbers. Op het eiland Sal is bijvoorbeeld het kilometerslange parelwitte strand nabij het toeristische Santa Maria erg in trek. Ook zijn de stranden Ponta Preta en Ponta de Pareda op Sal erg geliefd onder toeristen. In Ponta de Pareda vindt u naast een prachtig strand ook rotszwembaden. Naast de vele stranden is ook de onderwaterwereld absoluut de moeite waard. U kunt er met name dolfijnen, bruinvissen, barracuda’s, maar ook schildpadden spotten.

Activiteiten tijdens uw last minute Kaapverdië

Naast ultiem relaxen aan het strand, zijn er op de Kaapverdische Eilanden ook genoeg activiteiten te doen. Voornamelijk op Boa Vista en Sal treft u vele restaurantjes en bars aan en deze eilanden bieden tevens volop mogelijkheden voor liefhebbers van golfsurfen, kitesurfen, windsurfen, zeilen en duiken. In het Noorden bevindt zich het muzikale Mindolo vol uitgaansgelegen. Mindelo is de hoofdstad van het eiland Sao Vicente.

Ook de Zuidelijk gelegen eilanden bieden tal van mogelijkheden. Naast de watersport en uitgaansmogelijkheden kunt u op het Zuidelijke eiland Fogo een vulkaan beklimmen of kunt u een bezoekje brengen aan een traditionele markt in Santiago. Tweemaal in de week vindt hier namelijk een markt plaats volgens Afrikaanse sferen. Deze Afrikaanse sfeer ziet u ook terug op de rest van het eiland Santiago, maar ook op Fogo en andere Zuidelijk gelegen eilanden. Europese invloeden zijn met name te vinden in het Noorden.

Meer over Kaapverdië

Wikipedia