De VakantiediscounterMarmaris is onder Nederlanders een van de meest geliefde bestemmingen in Turkije, dus het is dan ook niet vreemd dat een last minute Marmaris een vakantie is die vaak wordt geboekt. Marmaris is een van de plaatsen waarvan ingewijden nog kunnen zeggen hoe idyllisch het er hier twintig jaar geleden uitzag. Er is weinig meer over van de schilderachtige, Carische havenstad Phyksos aan de grote, fjordachtige baai. Marmaris telt in het hoogseizoen ongeveer 120.000 mensen en is toeristischer dan bijvoorbeeld Fethiye en Bodrum. Spijtig genoeg belemmeren ieder jaar steeds meer reclameborden van hotels, bars en restaurants op de heuvel voor de stad het fraaie uitzicht op de baai.

De hotels in Marmaris en omstreken hebben inmiddels een capaciteit van ongeveer 50.000 mensen, dus dat geeft al een indicatie hoe populair Marmaris is. De hele baai is volgebouwd met prachtige hotels en de jachthaven Netsel Marina behoort met 1500 ligplaatsen tot de grootste jachthavens van de oostelijke Middellandse Zee. Marmaris heeft een uitstekende toeristische infrastructuur, maar hou er rekening mee dat het in het hoogseizoen hier behoorlijk druk en lawaaierig kan zijn.

Meer reisaanbieders met last minutes naar Marmaris

Avondje uit

Net als andere populaire toeristische badplaatsen, heeft Marmaris ook een uitgaansgebied. Een bekend uitgaansgebied is Haci Mustafa Sokak, war u veel Britse en Ierse bars vindt. Populaire discotheken in dit gebied zijn Green House en Back Street. Bij de jachthaven vind je ook veel leuke bars, waaronder de Antique Bar waar heerlijke cocktails zijn te krijgen. Op zoek naar een bijzondere belevenis in Marmaris? Maak dan eens een rondvaart bij maanlicht. De rondvaartboten vertrekken vanuit de haven. Voor een avondje naar de bioscoop kunt u een bezoek brengen aan Netsel Marina Cinema, waar de nieuwste films worden gedraaid. Deze films worden in de originele taal afgespeeld en zijn in het Turks ondertiteld. Met een last minute Marmaris zult u zich geen moment vervelen, ook niet in de avonduren.

Winkelen

Liefhebbers van winkelen zullen zich geen moment vervelen in Marmaris, want er zijn volop souvenirwinkels, tapijt- en lederwinkels, juweliers en nog noem maar op. Bezoek tijdens uw last minute Marmaris zeker één keer de overdekte Basar Marmaris, want dit mag u echt niet missen. Voor wat lagere prijzen kunt het beste naar de wijk Çarşı en het goedkoopst is de vrijdagmarkt, ten noorden van de historische stad. Hier kunt u voor weinig geld textiel kopen waar kleine foutjes in zitten.