Wilt u genieten van zon, zee en strand? Boek dan nu een last minute Lanzarote. Het mag weer en het kan weer. Langzaam gaan we weer terug naar ons oude leven en wat hebben we dit allemaal gemist. Lekker op vakantie naar het buitenland. Genieten van een andere cultuur, een andere taal, de mensen, het eten en drinken en de zomerse temperaturen onder de mediterrane zon.

Last minute Lanzarote zomerzon- en winterzonbestemming

Lanzarote is één van de Canarische eilanden en bij vele Nederlanders een zeer geliefde bestemming. Een last minute reis Lanzarote staat bij velen bovenaan het verlanglijstje en dat is niet voor niets. U kunt hier het gehele jaar door genieten van de zon. Lanzarote is naast een zomerzonbestemming ook een perfecte winterzonbestemming.  In de zomer is de gemiddelde temperatuur rond de 28 graden, maar uitschieters van boven de 30 graden zijn zeker geen uitzondering. In de winter komen de temperaturen niet onder de 20 graden. De zeewatertemperatuur is het gehele jaar door rond de 20 graden.

Er valt weinig neerslag op Lanzarote. Gemiddeld valt er op Lanzarote zo’n 150 mm regen per jaar, waarvan het meeste in oktober tot mei valt. In de zomermaanden valt er eigenlijk nooit neerslag, maar wel kunnen er in de zomer dagen voorkomen met vrij hardnekkige bewolking zeker in het binnenland en het noorden.

Last minute aanbiedingen Lanzarote

Hotel Barcelo Playa Blanca

Hotel Dreams Lanzarote Playa Dorada - all inclusive

Hotel Bakour Lanzarote Splash

Sentido Aequora Lanzarote Suites

Hotel H10 Lanzarote Princess

Hotel Barcelo Lanzarote Active Resort

Hotel Sandos Papagayo

Secrets Lanzarote Resort & Spa

Hotel Iberostar Selection Lanzarote Park

Meer reisaanbieders met last minutes naar Lanzarote

Waarom een last minute Lanzarote boeken?

Lanzarote heeft een fijn klimaat. De natuur is waanzinnig mooi en het eiland heeft prachtige stranden. Dit eiland heeft echt alles in zich om een geweldige vakantie te beleven!  Het zonovergoten Lanzarote ligt op ongeveer vier uur vliegen van Nederland en er wordt op gevlogen vanaf meerdere vliegvelden vanuit Nederland. Zo’n 330 dagen per jaar schijnt op Lanzarote de zon. Wilt u een last minute vakantie boeken naar Lanzarote? Neem dan eens een kijkje op de sites van onze partners.

Aanraders tijdens een last minute vakantie Lanzarote

Door de schilder César Manrique is er op het eiland alleen maar witte laagbouw te vinden en er staan geen torenhoge gebouwen. Het eiland doet dus heel pittoresk aan en het wit steekt mooi af tegen de blauwe lucht, de groene omgeving en het azuurblauwe water.

Aan de zuidkant van het eiland vindt u de grootste en mooiste stranden van Lanzarote tussen Playa Blanca en El Papagayo, in het zuidelijkste puntje van het eiland. Op de meer verlaten gedeeltes van deze stranden komt ook naaktrecreatie voor. Houdt u meer van wat kleinere stranden, dan rijdt u gewoon wat rond en dan vindt u ook veel leuke kleine strandjes.

Een bezoek aan het nationale park Timanfaya mag zeker niet ontbreken tijdens uw last minute vakantie naar Lanzarote. De vulkanische oorsprong van het eiland is hier vooral zichtbaar. Montañas del Fuego, oftwel de vuurbergen, zorgen voor een surrealistisch landschap dat het meeste in de buurt komt van een maanlandschap. Dit schitterende en indrukwekkende lavagebied kunt u op diverse manieren bezoeken, per bus, te voet met een gids en zelfs op een dromedaris. Bij het bezoekerscentrumrestaurant wordt zelfs op vulkanische warmte gekookt.

Vanwege de vruchtbare vulkanische bodem en het vrij warme klimaat op Lanzarote heeft dit eiland een succesvolle wijnstreek, La Geria. Men verbouwt hier op een zeer specifieke manier hun druiven; ze worden namelijk in putten verbouwd met een klein muurtje er omheen. Op deze wijze worden de druiven tegen de wind beschermd en daarnaast zorgt het ervoor dat er voldoende vocht uit de grond opgenomen wordt. De wijnvelden zelf zijn zeer bijzonder om te aanschouwen, maar de wijnen zelf zijn ook van uitzonderlijk goede kwaliteit. De wijnen van Lanzarote vinden we niet in de Nederlandse winkels aangezien er te weinig geproduceerd wordt om ook nog te kunnen exporteren, dus hebt u een last minute vakantie Lanzarote geboekt, neem dan zeker een aantal flessen wijn mee voor thuis als u een liefhebber bent.

Winkelen op Lanzarote

Een last minute vakantie Lanzarote boeken en dan naast zon, zee en strand lekker winkelen. De droom van menig vrouw. Lanzarote heeft een vrij gunstig belastingklimaat en daarom is het redelijk aantrekkelijk om te winkelen op Lanzarote tijdens uw vakantie. Diverse producten zoals alcohol, sigaretten en parfums zijn veelal veel voordeliger dan bij ons in Nederland. Ook voor vele soorten merkkleding,  merkzonnebrillen en merkschoenen zijn de prijzen op Lanzarote veel lager dan in Nederland en is het dus voordeliger om op Lanzarote te winkelen. U dient er wel rekening mee te houden dat er voor de Canarische Eilanden voor invoer dezelfde grenzen gelden als voor invoer vanuit een niet-EU land. Dus u kunt niet onbeperkt shoppen tijdens uw last minute Lanzarote. Let er wel goed op dat u betrouwbare waar koopt.

Kleding tijdens uw vakantie

Stap 1 is natuurlijk een last minute vakantie boeken naar Lanzarote en dan is stap 2 de koffer pakken voor uw last minute Lanzarote. Wat moet u dan meenemen?

Het aangename klimaat van Lanzarote zorgt ervoor dat u zomerse, luchtige kleding mee kunt nemen, maar houd er wel rekening mee dat op Lanzarote men erg gesteld is op gepaste kleding. Met slippers en in een korte broek gaan dineren is voor de heren een no go. Vrijwel alle hotels verlangen dat hun gasten bij het diner een lange broek (spijkerbroek is veelal wel toegestaan) en dichte schoenen gedragen worden tijdens het diner. Shirts zonder mouwen worden ook niet toegestaan bij het avondeten. Dames mogen ook niet in een hemdje en met slippers aan bij het diner verschijnen en de rok of jurk mag niet te ver boven de knie zijn.

Bij het inpakken van uw kleding voor uw last minute naar Lanzarote dient u er wel rekening mee te houden dat het in de avond nog wel eens wat fris kan aan voelen. Dus pak zeker een vest, sweater of jasje in, dan komt u nier voor verrassingen te staan.

Reisdocumenten

U gaat een last minute Lanzarote boeken dan moet u tijdens de reis in het bezit zijn van een geldig identiteitsbewijs. Dat mag een paspoort of een Europese identiteitskaart zijn, ook voor kinderen geldt deze plicht. Let er wel op dat uw id-kaart of paspoort ook nog geldig is op het moment dat u terug naar Nederland vliegt.

Meer over Lanzarote:

Wikipedia