Een last minute Bodrum is een razend populaire vakantie en dat geldt ook zeker voor Nederlanders. Bodrum is een schiereiland dat zich in het zuidwesten ver uitstrekt richting zee. In de winter zijn er in Bodrum ongeveer 50.000 mensen te vinden en in de zomer ongeveer 200.000. Het is een zeer levendige stad waar altijd wel iets is te beleven. Ieder jaar komen hier vanaf eind mei duizenden toeristen naar toe voor het vieren van hun vakantie. Dit is ook te merken aan de prijzen, want die schieten dan flink omhoog. De smalle steegjes van de stad lopen dan vol met mensen en op elke hoe van de straat klinkt muziek. Bodrum is een groot schiereiland met vele prachtige baaien en er zijn nog maar weinig plekken te vinden waar niet is gebouwd. Toch heeft Bodrum wel iets bijzonders gehouden. Denk bijvoorbeeld aan de burcht die ’s avonds wordt verlicht en de levendige, smalle steegjes. Genieten gaat u dus zeker met een last minute Bodrum.

Reisaanbieders met last minutes naar Bodrum

Tot ver na het jaar 2000 werd Bodrum zeer druk bezocht door Britse toeristen die goedkoop vakantie wilden houden, maar tegenwoordig probeert de bekende badplaats een beter imago te krijgen. Sinds 2010 zijn in de binnenstad veel hotels volledig gerestaureerd. Bovendien zijn de menu’s in de restaurants flink verbeterd en heeft de gemeente prachtige strandbaden aangelegd. Deze verbeteringen hebben tot gevolg gehad dat er toeristen komen die wat meer budget hebben.

Avondje uit

Aan de haven, de Iskele Meydani, vindt u veel café’s. Vanaf hier begint de Dr. Alim Bey Cadessi, die overgaat in Cumhuriyet Cadessi en eindigt bij discotheek Halikarnas. Dit gebied is het levendige uitgaanscentrum van Bodrum. Parallel aan zee staan de bars pal naast elkaar en de bars aan de zeezijde hebben ligbedden of terrassen met uitzicht op de mooi verlichte burcht. Aan het Hilmi-Uranplein, in de volksmond ook wel het Pideplein genoemd, kunt u laat op de avond nog een lekker hapje eten. Ze verkopen er o.a. lekkere snacks en Turkse pizza’s. Een van de populairste discotheken is M & M Dancing. Rechts ligt het fora met dansvloer aan zee. Op het plein Azmakbaşı vindt u Fasil café Rasit, waar vanaf 23.00 uur Turkse live muziek wordt gespeeld. Uitgaansgelegenheden in Bodrum sluiten pas wanneer de laatste gasten vertrekken. Vervelen gaat u zich tijdens ue last minute Bodrum absoluut niet!

Fora

Deze club gaat al om 10.30 uur open. U kunt er op het terras ontbijten en zwemmen vanaf de steiger. Vanaf ongeveer 18:00 uur neemt de drukte toe en het feest gaat door, in de binnen- en buitenlucht, tot 5:00 uur.

Hadigari

Hadigari was 30 jaar geleden de populairste club van Bodrum. Tegenwoordig kunt u hier genieten van goede jazz en er komen mensen van alle leeftijden naar toe. Van 19:00 uur tot 22:00 uur uur is het hier happy hour en dat houdt in dat drankjes dan voor de helft van de normale prijs worden verkocht.

Halikarnas

Deze prachtige danstempel vindt u aan het einde van de baai. De discotheek heeft meerdere verdiepingen en de vorm van een Griekse tempel. Voor spectaculaire lasershows moet u tot laat blijven, want die worden ’s nachts gegeven.

Mavi Bar

De Mavi Bar is een begrijp in Bodrum en telt drie etages. Er zijn kleine kunstexposities en er is live muziek.

Kuba Bar

De tuin van een groot herenhuis aan de overkant van de jachthaven wordt gebruikt als bar. U kunt hier lekker dansen op salsa en tango.