In mei en juni  is het om meerdere redenen zeer voordelig om een last minute vakantie te boeken naar de zon. De voordelen voor een vakantie in deze maanden hebben wij voor u op een rijtje gezet.

  1. In het zuiden van Europa zijn de temperaturen opgelopen naar waarden boven de twintig graden, de zon schijnt er uitbundig en de natuur is in de lente erg mooi. De geuren van de bloemen, planten en bomen, de zon die uitbundig schijnt en de relatieve rust zijn in dit jaargetijde voor veel mensen een reden om juist dan op vakantie te gaan.
  2. Een last minute vakantie boeken in mei en/of juni is een stuk goedkoper dan in het hoogseizoen. De kosten voor reis en verblijf kunnen zelfs honderden euro’s goedkoper zijn.
  3. Het is op uw vakantiebestemming een stuk rustiger dan in het hoogseizoen. U kunt in deze tijd van het jaar de bezienswaardigheden op uw vakantiebestemming bezoeken zonder dat er lange rijen staan of dat er veel drukte is.
  4. De zinderende warmte die in juli en augustus het zuiden van Europa in zijn greep kan hebben, is er niet, dus uitstapjes maken is nu een stuk prettiger dan in juli en augustus.

Reizigers die zeer  flexibel zijn met betrekking tot het moment van vertrek raden wij zeker aan een last minute vakantie te boeken in deze periode. Voor het geld wat u bespaart met een vakantie in deze periode, kunt u extra activiteiten ondernemen op uw vakantiebestemming of u neemt een mooi cadeau mee voor de thuisblijvers. U kunt het geld ook gewoon opsparen en na het hoogseizoen nog een keer een last minute vakantie boeken, want ook na het hoogseizoen zijn de prijzen een stuk lager. De temperaturen zijn in het zuiden van Europa na het hoogseizoen nog steeds zeer goed en de zeewatertemperatuur is dan nog hoger dan in mei of juni. Dus voor de waterratten is dat extra genieten. Zo gaat u tweemaal op vakantie naar een mooie bestemming in plaats van één keer.