Het prachtige latijns-amerikaanse Mexico is een fantastische bestemming het gehele jaar door. Zeker in de wintermaanden wanneer het droger en minder klam is is Mexico een fijn toevluchtsoord voor zongenieters. Naast zon, zee en strand heeft Mexico natuurlijk nog veel meer te bieden. Mariachis, lucha libre, Día de los Muertos, tequila, de Mexicaanse keuken, cenotes, geschiedenis, oude beschavingen… er zijn wel tientallen redenen te noemen om een last minute naar Mexico te boeken… Hieronder hebben we er 3 op een rijtje gezet:

Zon, zon, zon & zon

Oke, oke in de bergen van Mexico kan de temperatuur wel eens onder de nul graden zakken en sneeuw is geen uitzondering… Maar terwijl je over de Caribische Zee uitkijkt vanuit je hangmat en een slok van een ijskoude Margarita neemt merk je daar helemaal niks van! Over het algemeen valt er ontzettend weinig regen in Mexico en is er een overheersend aangenaam klimaat. En met een gemiddelde temperatuur van 26 graden celcius is het prima vertoeven in de prachtige land!

Het geweldige eten en drinken

Laten we eerlijk zijn, een vakantie is niet compleet zonder lekker eten. Wie denkt dat de Mexicaanse keuken ophoudt bij guacamole, burrito’s en tequila heeft het mis, de Mexicaanse keuken bestaat namelijk uit nog veel meer culinaire hoogstandjes! Gelukkig hoef je in Mexico niet op zoek te gaan naar de beste restaurants om van goede verse gerechten te genieten, want je kan namelijk overal voor weinig geld super lekker eten in Mexico! Voor slechts een paar Euro scoor je de lekkerste taco’s el pastor op straat… Wow!

De fantastische natuur

Hagelwitte stranden die grenzen aan de azuurblauw Caribische zee waar je flamingo’s en pelikanen ziet vliegen, dichte jungles vol met apen, toekans en jaguars, ruige bergen en uitgestrekte woestijnen… Mexico heeft het allemaal. Mexico is ook de enige plek op aarde waar je cenotes zult vinden. Een cenote is een grot met water en een soort ondergrondse rivier. Op deze ‘verborgen’ locaties kun je zwemmen in fris mineraalrijk water in magische grotten of onder een door jungle omringende hemel! Naast zwemmen kun je er ook snorkelen en duiken! Een absolute must visit!

Dit zijn slecht 3 redenen om Mexico te bezoeken maar we kunnen er nog wel 100 noemen. Dus ben je nog op zoek naar een zonvakantie in januari dan is Mexico ‘the place to be’!