De populaire reisaanbieder SUNtip heeft de prestigieuze ‘Website van het Jaar 2023’ Award in de wacht gesleept in de categorie Reizen, volgens de stemmen van het Nederlandse publiek. De feestelijke bekendmaking vond plaats op 23 november 2023 tijdens de Awardshow in Circa Amsterdam, waar het team van SUNtip, onderdeel van Pelikaan Travel Group in Zevenbergen, de gewilde onderscheiding in ontvangst nam.

De Website van het Jaar verkiezing, een toonaangevende online publieksprijs, wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest indrukwekkende websites in Nederland. Ondanks dat SUNtip voor het eerst genomineerd was, werd het direct bekroond met de prijs. John Goverde, de trotse eigenaar, uitte zijn vreugde: “Enkele jaren geleden hebben we besloten om alle betrokken disciplines bij de SUNtip-website intern te halen, zodat we meer controle kregen over alles. Het is inspirerend om te zien hoe development en marketing samenwerken om het uiterste uit de website te halen. Onze klantenservice staat ook paraat om vragen van klanten te beantwoorden. Ik ben oprecht blij dat ik met deze geweldige teams mag samenwerken.”

Remco Bergwerff, Commercieel Directeur Online, onderstreepte de woorden van John en benadrukte het belang van klantenfeedback bij het aanbieden van een goed functionerende website: “Sinds de oprichting van SUNtip in 2009 hebben we altijd de nadruk gelegd op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten. We zeggen niet voor niets dat we alleen vakanties aanbieden die we zelf zouden boeken. De website is een essentieel onderdeel hiervan. Door daadwerkelijk te luisteren naar klantenfeedback en te focussen op een optimale gebruikerservaring hebben we nu een prachtige erkenning voor ons werk ontvangen. Daar zijn we vanzelfsprekend enorm trots op!”

Bij de verkiezingen, georganiseerd door het multichannel platform Emerce en onderzoeksbureau Multiscope, werden prijzen uitgereikt in maar liefst 38 categorieën voor de beste en populairste websites. Alle websites werden beoordeeld op inhoud, navigatie, ontwerp en de intentie tot aanbeveling.