Afrika is het beloofde werelddeel. In dit continent zijn nog zoveel ongerepte natuur en prachtige landschappen te vinden. Dat geldt niet alleen voor de gebruikelijke vakantielanden zoals Zuid Afrika en Kenia. Nee, ook op andere plekken in Afrika kan je een onvergetelijke tijd beleven. We hebben het hierbij bijvoorbeeld over Zanzibar. In Zanzibar is het heerlijk om van een welverdiende vakantie te genieten.

We kunnen ons heel goed voorstellen dat je niet al te vaak van dit eiland gehoord hebt. Hierbij dan even wat leuke informatie over dit eiland:

  • Zanzibar is een eiland dat toebehoort tot Tanzania
  • Zanzibar is gelegen in het oosten van Afrika
  • Zanzibar kenmerkt zich door onder andere prachtige, witte natuurstranden
  • Zanzibar is één van de grootste producenten van kruidnagels
  • Zanzibar is het enige land waar de rode franjeaap leeft

Wellicht hebben bovenstaande weetjes je al iets enthousiaster weten te maken over Zanzibar. Hoe dan ook: een bezoekje aan Zanzibar is absoluut aan te raden. In dit artikel kan je dan ook 3 redenen vinden waarom óók jij voor een vakantie naar Zanzibar zou moeten kiezen. Je kunt een dergelijke vakantie overigens makkelijk online boeken via Tanzaniaspecialist.com.

Prachtige stranden

Alleen de stranden in Zanzibar zijn al reden genoeg om naar dit eiland af te reizen. De stranden zijn zoals je deze van natuurfilms kent. Volledig wit en ongelooflijk schoon. De witte natuurstranden staan ook in prachtig contrast met de azuurblauwe zee. Deze kleuren laten elkaar op de één of andere manier altijd uitblinken. Als je op een van deze stranden loopt, besef je weer hoe mooi de wereld is.

Doordat Zanzibar ook nog niet zo toeristisch is, is het ook prima mogelijk om hier tot je rust te komen. Je kunt dagen lang op de stranden liggen, terwijl je geniet van het lekkere weer en de prachtige omgeving.

Unieke dieren

Op het eiland zijn ook meerdere, unieke dieren te vinden. In Tanzania zelf is het mogelijk om op safari te gaan. Dat is op dit relatief kleine eiland iets minder praktischer. Toch zijn er bijzonder veel unieke dieren te vinden. Een typerend voorbeeld hiervan is dus de rode franjeaap, ook wel de Zanzibarfranjeaap genoemd. Deze aapsoort ziet er enigszins komisch uit, maar komen wereldwijd dus maar op één plek voor. Alleen op Zanzibar kan je deze leuk apen tegen komen.

Heerlijk weer

Voor de liefhebbers van de zon is er ook voldoende reden om naar Zanzibar af te reizen. In dit gedeelte van Afrika is het namelijk altijd lekker warm. Je hoeft hier geen uitschieters, zoals 45 graden, te verwachten. Nee, de gemiddelde temperatuur ligt meestal tussen de 25 en 33 graden. Met dergelijke temperaturen is het heerlijk om actieve dingen te ondernemen én om heerlijk op het strand te liggen. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de neerslag. Maandelijks valt er namelijk wel een behoorlijke hoeveelheid neerslag; met name in de regenperiodes (van maart t/m juni en van oktober t/m januari).