Een last minute vakantie boeken naar Turkije is altijd een goed idee, maar in de meivakantie is dit zeker een heel goed idee. De temperaturen zijn zeer aangenaam in Turkije in deze tijd van het jaar. Daar waar het in de zomer snel rond 35 graden en soms zelfs 40 graden kan worden, daar is het nu rond de 25 graden. De zeewatertemperatuur is zeer aangenaam, dus u kunt prima vertoeven aan het strand. Daarnaast is het water in de zwembaden van uw hotel natuurlijk altijd perfect op temperatuur. Nog een voordeel: tijdens de meivakantie is het nog niet zo druk als in het hoogseizoen. Let er wel op, dat u voor vertrek een elektronisch visum aanschaft voor Turkije en dat uw paspoort nog minimaal acht maanden geldig is bij aankomst in Turkije.

Een geliefde bestemming in Turkije tijdens de meivakantie is de mooie en vooral luxueuze badplaats Bodrum. Voor de kinderen is het hier een groot paradijs. Zo kunnen ze dolfijnen voeren en zwemmen met dolfijnen in het Dolphin Park Bodrum. Het Dedeman Aquapark Bodrum is één van de grootste waterparken in Turkije en hier kunnen ze de gehele dag genieten van vele waterglijbanen, stoomversnellingen, zwembaden en andere waterpret. Iets meekrijgen van de Turkse cultuur is ook voor de kinderen erg leuk in Bodrum. U vindt hier één van zeven wereldwonderen, het Mausoleum van Bodrum. Zeg nu zelf, de kinderen wil toch graag kunnen zeggen op school, dat zij één van de zeven wereldwonderen hebben gezien. Het kasteel van Bodrum daterend uit de vijftiende eeuw zullen ze vast erg interessant vinden. Het Archeologisch Onderwater Museum met zijn vele schatten uit de onderwaterwereld is hier ook te vinden.

Wilt u graag een rustige last minute vakantie boeken naar Turkije, dan kunnen wij Marmaris aanbevelen. Tegenover Marmaris ligt het Griekse eiland Rhodos. Het is natuurlijk erg leuk voor de kinderen om na de vakantie te vertellen, dat ze in de meivakantie naar Turkije en Griekenland zijn geweest. De natuur rondom Marmaris is overweldigend. U kunt mooie bergwandelingen maken in de bergen rondom de stad en genieten van het uitzicht en de natuur. U vindt hier vooral naald- en olijfbomen. Voor de echte waterratten bevinden zich in Marmaris twee waterparken met vele waterglijbanen, wildwaterbanen en diverse zwembaden. Bezoek ook zeker de haven van Marmaris. Hier zult u uw ogen uitkijken. Hier liggen de meeste luxueuze jachten die u zich kunt voorstellen.