Texel is het grootste Waddeneiland van Nederland en zij hoort als enige bij de provincie Noord-Holland. Voor een last minute Texel pakt u de boot vanaf Den Helder. Op Texel vindt u zeven leuke dorpjes met allemaal hun eigen unieke sfeer. Alle dorpjes liggen middenin de natuur welke heel afwisselend is. Op Texel vindt u veertig officiële natuurgebieden en dat voor een eiland dat maar 170 vierkante kilometer groot is. In de natuurgebieden treft u een grote verscheidenheid aan vogels en bijzondere planten aan. Het is niet voor niets dat Texel vaak wordt bezocht door de echte natuurliefhebber. Nog een interessant feitje over Texel: er wonen hier net zoveel schapen als mensen. Texel staat bekend om haar Texels wol.

Bij onze partners hebt u een ruime keuze aan vakanties naar Texel. Of u nu op zoek bent naar een week Texel, een midweek Texel, een weekendje Texel zij hebben voor u de vakantie waar u naar zoekt. Dagelijks worden de actuele last minutes Texel op de websites van onze partners bijgewerkt.
Last minutes Texel Voordeeluitjes

Last minute Texel met hond

Veel mensen willen graag op vakantie met hun trouwe viervoeter. Niet overal kunt u de hond mee naartoe nemen. Gelukkig zijn erop Texel voldoende accommodaties te boeken waar u naartoe kunt met een hond. Als u niet gebonden bent aan de schoolvakanties en flexibel bent in afreizen dan raden wij u aan om een last minute Texel te boeken. Het geld dat u bespaart, kunt u op een andere manier uitgeven tijdens de vakantie.

Een vakantie Texel met hond is geen probleem! De vrijstaande vakantiehuizen en villa’s waar uw hond van harte welkom is, kunt u bij onze partners reserveren, maar u dient wel vooraf aan te geven dat u de viervoeter meeneemt. Wat geeft u nog meer dat heerlijke vakantiegevoel dan samen met uw hond en mooie strandwandeling te maken of heerlijk door de duinen te lopen. Een huisje Texel met hond dit vindt u op verschillende locaties op het eiland. U vindt namelijk over het gehele eiland vrijstaande vakantiehuizen waar honden zijn toegestaan en waar uw hond dus heerlijk kan rondlopen in de tuin mocht u een dagje bij huis blijven. In de vrije natuur is het voor uw hond ook heerlijk vertoeven op Texel, aangezien op veel plekken geen aanlijnplicht geldt.
Vakantiehuizen Texel met hond BungalowSpecials

Vakantiehuizen Texel

Op Texel hebt u een ruime keuze aan vakantiehuizen. Zo kunt u een huisje boeken op een Texel vakantiepark, maar er zijn ook bijzondere huisjes heerlijk middenin de natuur. De huisjes op de vakantieparken zijn van alle gemakken voorzien. U vindt daar een restaurant, een zwembad en voor de kinderen is er een animatieprogramma. U hoeft eigenlijk uw vakantiepark niet te verlaten.

U kunt natuurlijk ook kiezen voor een bijzonder vakantiehuisje Texel. Wie geniet er nu niet van een ontbijtje met op de achtergrond de duinen met zijn rondscharrelende duinkonijntjes en het geluid van de vogels op de achtergrond. Ultiem genieten van de Texelse natuur, een vakantie waarin u helemaal tot rust kunt komen. Door de diverse natuur op het eiland zijn de vakantiehuisjes ook in diverse settingen gesitueerd. U vindt ze in of aan de rand van het bos op het westelijke deel van het eiland, tussen De Koog en Den Burg bij het bosgebied De Dennen. Texel vakantiehuis in het bos maar op fietsafstand van het strand, wat wilt u nog meer.

Wilt u liever back to basic? Dat kan met een huisje op Texel in de duinen. Nou ja een huisje is het eigenlijk niet helemaal. U kunt op Texel een heuse yurt huren midden in de duinen bij Den Hoorn.

De yurt is heel basic ingericht met alleen de basisbenodigdheden en op hetzelfde terrein vindt u een toiletgebouw met nette douches en toilet. Daarnaast heeft u de beschikking over een hangmat, picknicktafel en zitje. Maar er zijn ook huisjes die dicht aan het strand gelegen zijn.

Het maakt niet uit waar u voor kiest. Vakantiehuisje huren Texel? Ga naar één van onze partners, zij staan u met raad en daad bij. Kijk bijvoorbeeld eens op de website Heerlijkehuisjes.nl, waar u terecht kunt voor het huren van prachtige vakantiehuizen, chalets, bungalows, appartementen en villa’s van particuliere eigenaren op Texel.

Bekijk ook eens de goedkope last minutes op Texel bij Roompot. Als type vakantieverblijf kunt u kiezen uit bungalows en chalets.

Meer reisaanbieders met last minutes Texel

Bezienswaardigheden Texel

Op het grootste Waddeneiland van Nederland is van alles te zien en te beleven. De zeven dorpjes zijn rijk aan vele bezienswaardigheden. Wij hebben een kleine selectie voor u gemaakt.

Vakantie Waddeneilanden Texel vuurtoren Noordzee strand

Den Burg

Den Burg is het grootste dorp van Texel, hier woont ongeveer de helft van het totaal aantal inwoners van het eiland. In de Middeleeuwen in de 14e eeuw werd het als een vesting gebouwd. Dit kunt u nog zien aan het ronde stratenpatroon en de pittoreske straatjes in het centrum. Hier kunt u leuk winkelen, genieten van een hapje en een drankje en er is een bioscoop. In de zomermaanden is het hier in het centrum een drukte van belang.

In de maanden juli en augustus is er op woensdag een zomermarkt in het centrum. Den Burg kent veel bezienswaardigheden met zijn 65 rijksmonumenten en 43 gemeentelijke monumenten.

De Burghtkerk in de 15e eeuw gebouwd op de funderingen van een kerkje uit de 11e eeuw. Het is in de zomermaanden op maandagen en woensdagen te beklimmen en dan biedt het een magnifiek uitzicht over het eiland.

U dient ook zeker even het oorlogsmonument Den Burg op de algemene begraafplaats van Den Burg te bezoeken. De Levensboom is een indrukwekkend oorlogsmonument en is op 4 mei 1975 onthuld. Het is geplaatst ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. U vindt hier ook het ereveld van het Gemenebest. Hier liggen 167 gevallenen van de geallieerden begraven die zijn omgekomen toen zij door de Duitsers boven Texel zijn neergeschoten in de Tweede Wereldoorlog.

In het prieel staat een zuil met touchscreen, waar u kunt lezen wie deze soldaten waren.

Wilt u een hotel boeken in Den Burg op Texel? Kijk eens op de de website van hotel Koogerend van Fletcher

Museum Oudheidkamer

De Texelse Oudheidkamer is in Den Burg te vinden in een pand uit 1599. In het museum krijgt u een goed beeld van hoe de Texelaars vroeger woonden. U vindt hier een bedstee uit de 17de-eeuw, daarnaast een hoge kolenkachel welke is geplaatst tegen een schouw vol tegelwerk en een keuken met een granieten aanrecht waar ouderwetse kookbenodigdheden te zien. In de opkamer vindt u een verzameling aan kunst en gebruiksvoorwerpen en in de kelder zijn nog oude weckpotten te zien.

Cultuurhistorisch Museum Texel

In een oude stolpboerderij in De Waal vindt u het Cultuurhistorisch Museum van Texel. Elk jaar wordt één van de centrale thema’s akkerbouw, weidebouw, bloembollenteelt en vervoer uitgelicht en u kunt hier leren over het vroegere leven op Texel. U vindt hier authentieke boerenwagens, koetsen en landbouwmachines. Daarnaast kunt u zien hoe de melk verwerkt werd vroeger en hoe de kaas en de boter destijds werden bereid. Verder worden er demonstraties gehouden, zodat u ook echt een beeld hebt bij de werkzaamheden.

Activiteiten Texel

Naast dat u veel kunt zien op Texel, kunt u er ook ontzettend veel doen. Zo bezit Texel 30 km aan zandstrand waar u van allerlei activiteiten kunt ondernemen, maar waar u ook heerlijk kunt genieten van de zon en de rust. Wilt u graag iets actiefs ondernemen, dan hebt u op Texel de keuze uit vele mogelijkheden. Wij hebben voor u een kleine selectie gemaakt.

Parachutespringen

Wilt u Texel vanaf de bovenkant aanschouwen? Dan kunt u op het vliegveld een parachutesprong wagen vanaf 3 km boven het eiland. De eerste 30 seconden zit u in een vrije val, waarna de parachute zal openklappen.

Wijnproeverij

Wie dacht dat goede wijnen alleen in Frankrijk, Italië, Portugal, Spanje en Zuid-Afrika gebotteld worden, komt bedrogen uit. Ook op Texel wordt er goede wijn geproduceerd. U vindt hier Wijngaard de Kroon welke 3 hectare groot is en jaarlijks ongeveer 6000 liter wijn produceert, zowel rood, wit als rosé. U kunt hier van begin mei tot eind september een rondleiding krijgen door de wijngaard. Natuurlijk kan een proeverij dan niet ontbreken.

Zeehonden spotten

Voor iedereen is het fascinerend om deze mooie dieren in hun natuurlijke habitat te zien. Op Texel kan dat. Bij de zeehondentocht vaart u naar de Razende Bol, een zandplaat ten zuiden van Texel waar zeehonden graag komen. Aangezien de zeehond een nieuwsgierig dier is, proberen ze vaak dichterbij de boot te komen. Hierdoor kunt u deze mooie dieren van zeer dichtbij bekijken.

Texel zeehond