Terschelling is één van de populairste vakantiebestemmingen van ons land. Goedkoop er even tussenuit? Boek dan een last minute Terschelling. Een weekendje weg Terschelling is populair bij jonge gezinnen en bij vriendengroepen, maar ook de ouderen weten dit mooie Waddeneiland te vinden.
Last minutes Terschelling Voordeeluitjes
Vakantie vieren dat doet u op Terschelling, want hier ervaart u een eilandgevoel wat u tijdens een andere vakantie niet hebt. Waar u ook bent op Terschelling overal ruikt u, hoort u, ziet u en beleeft u de zee. Terschelling is een lang gerekt eiland met gezellige dorpen en een schitterende, afwisselende natuur. Er is hier altijd wel wat te doen, neem de fiets en rijd buitendijks langs de Waddenzee of maak een ritje langs de dorpen of door de duinen. Op de eindeloze stranden kunt u fijne strandwandelingen maken of gewoon genieten van de zon. Bezoek de vele bunkers uit de Tweede Wereldoorlog, neem een kijkje bij de Brandaris of ga wadlopen. De mogelijkheden tijdens uw weekje Terschelling, midweekje Terschelling of weekendje Terschelling zijn eindeloos. Of u nu alleen naar het eiland bent gekomen, een last minute Terschelling met twee personen hebt geboekt, met familie, vrienden of met kinderen bent gekomen, er is voor iedereen wel wat te zien en te doen. Veel plezier alvast! Wilt u bij TUI een vakantie boeken naar Terschelling op vakantie? Dat kan ook.

Terschelling Waddeneiland vakantie strand
Meer reisaanbieders met last minutes Terschelling

Verblijf boeken op Terschelling

Hotel Terschelling, vakantiehuis Terschelling, vakantiepark Terschelling, luxe hotel Terschelling tot campings op Terschelling bij onze partners vindt u het allemaal en u boekt uw verblijf eenvoudig online. Zij hebben vele accommodaties beschikbaar. Van een huisje huren Terschelling of een appartement op Terschelling tot een strandhotel Terschelling de keuze is groot en u kunt gelijk de overtocht boeken naar Terschelling. Bent u flexibel in het moment van afreizen, dan is het verstandig om te kiezen voor een last minute Terschelling, dit is vaak een stuk voordeliger, dan dat u een lange tijd van tevoren boekt. Onze partners hebben dagelijks de nieuwste aanbiedingen voor last minutes Terschelling online staan. Kijk ook eens op de website Heerlijkehuisjes.nl, waar u terecht kunt voor het huren van prachtige vakantiehuizen en appartementen van particuliere eigenaren op Terschelling.
blank

Last minute Terschelling met hond

Hebt u een hond? Deze wilt u deze zeker meenemen naar dit eiland. Voor honden is Terschelling het perfecte vakantie-eiland. Als u uw hond goed onder appèl hebt, dan mag hij lekker los rennen over het strand en door het bos. Wat wil uw trouwe viervoeter nog meer? Uw hond moet in de duinen, de polder en binnen de bebouwde kom aan de riem zijn. Wat ook fijn voor de hond is, dat is dat deze tijdens de overtocht met de gewone veerdienst van Harlingen naar Terschelling naar buiten aan dek mag. Dit is een vaart van twee uur. Helaas mag hij niet op de snelboot die ca. 50 minuten vaart naar het buitendek. Op Terschelling zijn diverse accommodaties waar honden zijn toegestaan, ook last minute zijn deze te boeken. Zoek bijvoorbeeld maar eens op last minute Terschelling huisje met hond bij onze partners.  Wilt u een dagje zonder de hond op pad om bijvoorbeeld een dag te gaan fietsen of het naburige Vlieland te bezoeken? Dan is er op Terschelling opvang voor uw hond te regelen. Neem contact op met Dierenopvang Terschelling (DOT) en zij bieden u opvang voor de hond.
blank

Bezienswaardigheden op Terschelling

Op dit eiland is van alles te zien, te doen en te beleven. Hieronder vindt u een kleine selectie van de bezienswaardigheden op Terschelling.

De bunkers

U ziet ze overal op Terschelling: de overblijfselen van Duitse bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Het landschap wordt getekend door deze vreemde bouwwerken en daarnaast herbergen ze natuurlijk vele verhalen. Tijdens de bezetting van Nederland in de Tweede Wereldoorlog heeft het Duitse leger tussen 1941 en 1943 honderden bunkers gebouwd voor de Atlantikwall op Terschelling. De belangrijkste bunkers op West-Terschelling zijn te bezoeken om zo de herinnering aan de oorlogstijd levend te houden.

West-Terschelling

Uw eerste ontmoeting met Terschelling dat is de haven van West-Terschelling en daarna het gelijknamige grootste en levendigste dorp van het eiland. In de twaalfde eeuw ontstaat West Terschelling op een zandplaat, de naam van het dorp is afgeleid van de naam van de zandplaat De Schelling. De eilandbewoners noemen dit dorp gewoon West. De prachtige oude kern met haar musea, leuke winkeltjes, uitgaansleven met vele kroegen, clubs en restaurants en de prachtige natuur maken West-Terschelling een geliefde bestemming voor de vakantieganger. Een last minute Terschelling begint en eindigt vaak hier. De haven van dit mooie dorp ligt aan de enige natuurlijke baai van Nederland. Vele garnalenvissers, charterschepen en plezierjachten hebben hier hun thuishaven.

Vakantie Terschelling paarden strand

Griltjeplak

Het Griltjeplak is onderdeel van de Noordsvaarder en het is een grote natte duinvallei. Het ligt in het westen van het eiland. Voor de natuurliefhebbers is dit een plek die zij bezocht moeten hebben. Het is hier vrij vochtig. In de lage gedeelten staat het grondwater zelfs bijna permanent boven het maaiveld en de natte gedeelten van het Griltjeplak zijn bijkans geheel dichtgegroeid met riet. In het westen van het Griltjeplak vindt u een klein duinmeertje. Aan de noord- en oostkant van de vallei vindt u restanten van paraboolduinen en kopjesduinen. Daarnaast is het een groeiplaats van het zeldzame pilvaren wat ook op Terschelling als eerste gevonden is. Er zijn hier nog meer bijzondere plantensoorten zoals galigaan, de grote boterbloem, oeverkruid, waterdrieblad en berendruif.

Drenkelingenhuisje

Dit huisje op de Boschplaat in Noorderend is een voormalige schuilplaats voor drenkelingen. In 2000 is het volledig herbouwd. Het is een houten lokaal op 4 palen compleet met seinbol en wegwijzer.

Dark Sky Park De Boschplaat

Op Terschelling is er erg weinig lichtvervuiling, U vindt hier nog echte duisternis en daarom is het officieel één van de meest donkere plekken van de wereld. Met helder weer en weinig maanlicht zijn de sterren aan de hemel vanaf de Boschplaat extreem goed zichtbaar. Hier kunt u dus echt romantisch sterren kijken. De beste periode hiervoor is, wanneer het ‘nieuwe maan’ is, want dan hebt u geen last van het maanlicht en zijn zelfs de zwakkere sterren voor u zichtbaar. U overziet hier de helft van het heelal.

Zonsopgang Terschelling

Excursies tijdens vakantie Terschelling

Tijdens uw vakantie Terschelling kunt u ook deelnemen aan diverse excursies. Hieronder hebben wij een tweetal excursies voor u uitgelicht. Tijdens een last minute Terschelling kunt u deze excursies ook boeken.

Garnalen vissen en zeehonden spotten

Ga mee op de TS3-Viking. De viskotter waarmee ze vissen met een sleepnet op o.a. garnalen. Haal samen het net op en ontdek samen met de schipper wat er in het net zit. Het leefgebied van de zeehonden wordt ook bezocht, zodat u ze van heel dichtbij, met respect voor de dieren kunt bewonderen. Tijdens de excursie is het mogelijk om koffie, thee en frisdrank te kopen en een toilet is ook aan boord. Voor mindervaliden is dit ook een mooie excursie, want dankzij de unieke (rolstoel) lift is de kotter makkelijk toegankelijk. Uw hond mag u ook meenemen tijdens de vaart als deze maar niet blaft.

Wadexcursie

Beleef het wad. Wilt u op de bodem van de Waddenzee lopen? Twee keer per dag valt de wadbodem droog en is dit mogelijk. Tijdens de wadexcursie ontdekt u de vele verrassingen van het dieren- en plantenrijk in dit uitgestrekte en schitterende natuurgebied. Tijdens een 2 uur durende wandeling over het Wad stopt u op diverse plekken. Uw gids zal uitleg geven over het wad en het getij en alles wat het hier bijzonder maakt. We hebben wel een kledingadvies voor u. Trek warme, winddichte (boven)kleding een korte broek of legging aan en draag goed schoeisel dat strak zit, helemaal dicht is en vies mag worden, draag zeker geen sandalen en ga niet blootsvoets. U kunt ook wadloopschoenen huren.

Vakantie Terschelling Waddenzee schepen